Tgrt Haber

İsrail kendi askerini öldürdü! Hamas esir askerin videosunu böyle yayımladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
14 Kasım 2023 09:21 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 10:01

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 19 yaşındaki İsrailli bir esirin videosunu yayımladı. ''Ölmekten korkuyorum'' diyen kadının videonun sonunda cansız bedenine ait fotoğrafa yer verildi. Hamas'ın sözcüsü Ebu Ubeyde, genç esirin İsrail'in saldırıları sırasında öldüğünü söyledi.

İsrail'in Gazze​'ye saldırıları 38 gündür aralıksız sürerken Hamas​, İsrail'in kendi askerini öldürdüğünü açıkladı. Kassam Tugayları, İsrail saldırılarında ölen 19 yaşındaki İsrailli esire ait bir video yayımladı. Kadının hayatını kaybetmeden önce çekilen videosunda, "Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz. Lütfen durdurun. Patlamalar buraya çok yakın" dediği duyuluyor.

Yayımlanan videoda, Fas asıllı olduğunu söyleyen "Faul Asiyani" adlı esir kadın asker, "19 yaşındayım, ben 4 gündür buradayım. Gazze'nin tamamı füze saldırısına maruz kalıyor. Benimle birlikte başka esirler var. Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail kendi askerini öldürdü! Hamas esir askerin videosunu böyle yayımladı

''İŞGAL KUVVETLERİ ÖLDÜRDÜ''

Asiyani, İsrail hükümeti ve ordusuna hitap ederek, "Lütfen durdurun. Patlamalar buraya çok yakın" dedi. Kassam Tugayları videonun sonunda Asiyani'nin İsrail saldırısı sonrasında öldüğünü gösteren görüntüyü yayımladı. Kassam Tugayları Telegram sayfasından 9 Kasım'da İsrail askeri Faul Asiyani'nin bir İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail kendi askerini öldürdü! Hamas esir askerin videosunu böyle yayımladı

Videonun ardından bir konuşması yayınlanan El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de söz konusu esirin İsrail'in saldırılarında öldüğünü belirtti. Ubeyde, "Videosunu yayınladığımız İsrailli esirlerden birini, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda işgal kuvvetleri öldürdü." dedi.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...