Tgrt Haber

İsrail savaş uçakları Lübnan’da: Hizbullah'ın kalesi üzerinde alçaktan uçtular

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 22:47 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 23:45
İsrail savaş uçakları Lübnan’da: Hizbullah'ın kalesi üzerinde alçaktan uçtular

Gazze'ye bombalar yağdırarak binlerce sivilin ölümüne yol açan İsrail savaş uçakları, bu kez de Lübnan'ın başkenti Beyrut ve güneydeki Sur kenti üzerinde görüldü. Beyrut ve Sur semalarında görülen savaş uçakları, "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesi üzerinde alçak uçuş yaptı.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Lübnan​ hava sahasını ihlal ederek ülkenin iç kesimlerine girdi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre,savaş uçakları Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesi üzerinde bir müddet alçak uçuş gerçekleştirdi.

İsrail savaş uçakları ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Sur​ kenti semalarında da alçaktan uçtu.

HİZBULLAH​ İSRAİL'E ROKET ATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Diğer taraftan, Hizbullah, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri ve civarına en az 8 roket fırlatırken, roketlerin bazısı İsrail hava savunma sistemi tarafından havada vuruldu.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın saldırısına ağır topçu atışlarıyla karşılık vermeye başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan topraklarından atılan 20 roket nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenlerin çaldığı belirtildi. Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, İsrail güçlerinin roketlerin atıldığı yerlere topçu atışı düzenlediği kaydedildi.

'GAZZE'DEKİ SALDIRILARIN  CİDDİ SONUÇLARI OLACAK'

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in saldırılarını genişletmesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Hizbullah'ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurgulayan Kasım, ABD'nin İsrail'e destek vermesinin çatışmaları büyüteceğini söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...