Tgrt Haber

İsrail, Lübnan'da sivil aracı hedef aldı: 3'ü çocuk 5 kişi yanarak öldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 20:32 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 22:34
İsrail, Lübnan'da sivil aracı hedef aldı: 3'ü çocuk 5 kişi yanarak öldü

İsrail ordusu, Lübnan’da sivil bir aracı hedef aldı. belirtildi. Füzenin isabet ettiği araçta bulunan 3'ü çocuk 5 kişi yanarak hayatını kaybetti.

Gazze​'yi abluka altına alan İsrail, bir yandan da Lübnan​'ı hedef alıyor. Lübnan'dan İsrail'e doğru roket fırlatılmasının ardından o bölgeye doğru ateşe başlayan İsrail ordusu, akşam saatlerinde sivil bir aracı vurdu. Lübnan’ın güneyinde Aynata beldesi çevresindeki yol üzerinde seyreden sivil bir araç füzeyle vuruldu.

YANARAK ÖLDÜLER

İsrail ordusunun hedef aldığı sivil aracın içersiinde 3 çocuk ve 2 kişinin bulunduğu öğrenildi. Lübnan yerel medyasının aktardığı bilgilere göre; aracın tamamen yandığı, çocuklar dahil olmak üzere tüm sivillerin öldüğü kaydedildi.

İSRAİL- HAMAS​ SAVAŞINDA SON DURUM

7 Ekim sabahı İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarında, 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin​ Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...