Tgrt Haber

İsrail Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mensubunu öldürdü!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
06 Ağustos 2024 00:31 - Güncelleme : 06 Ağustos 2024 00:35

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesinin ardından artan çatışmalara bir yenisi daha eklendi. İsrail, Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında İsrail'e saldırı düzenleme hazırlığında olan Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi.

Hamas​'ın lideri İsmail Haniye​'nin İran​'da suikaste uğramasının ardından Orta Doğu'da hareketlilik arttı. İran​'dan İsrail'e saldırı tehditleri artarken Lübnan destekli Hizbullah​'a ise İsrail'den hava saldırısı düzenlendi. 

Hizbullah​, resmi Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Zibdin beldesinden 37 yaşındaki Hizbullah​ mensubu Ali Cemalleddin Cevad'ın öldüğü belirtildi. 

İsrail Lübnan'ın güneyine Hizbullah mensubunu öldürdü! - 1. Resim

İSRAİL GÖRÜNTÜ YAYINLADI!

İsrail ordusu ise Cevad'ı hedef alan hava saldırısına ilişkin bir görüntü yayınlayarak, Cevad'ın Hizbullah​'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün önemli bir komutanı olduğunu iddia etti.

Ordu açıklamasında, Cevad'ın Lübnan'ın sınır bölgesindeki Aba beldesinde motosikletle seyir halindeyken vurulduğu belirtildi.

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırılarında ölen Hizbullah​ mensubu sayısı 394'e yükseldi.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...