Tgrt Haber

İsrail medyasından çarpıcı 'Türkiye' iddiası: Harekete geçtiler, yaptırımlar yolda

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 09:14 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 09:29

İsrail gazetesi Jerusalem Post, İsrail'in saldırılarına ilk günden bu yana tepki gösteren Türkiye'nin Tel Aviv'e ekonomik yaptırım uygulamaya hazırlandığını yazdı.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan İsrail ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 25 bini geçti. İsrail'in katliamlarının bir an önce durdurması için savaşın ilk gününden bu yanan diplomasi trafiği yürüten Türkiye​, Tel Aviv'e yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

İbranice yayın yapan İsrail gazetesi Jerusalem Post, Türkiye'nin İsrail'in Gazze' ye yönelik saldırıları nedeniyle Tel Aviv'e ekonomik yaptırıma hazırlandığını iddia etti.

İHRACAT LİSTESİNDEN ÇIKARILACAK

Türkiye'nin İsrail'e karşı doğrudan ekonomik adımlar atmaya karar verdiğini öne sürülen haberde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i daha önce diplomatik alanda hedef almıştı; son hamlesiyle İsrail'i Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkeler listesinden çıkartacak" ifadelerine yer verildi.

Yine ayı haberde; Ulaştırma Bakanlığı'nın yayımladığı resmi bilgilere değnilerek, 7 Ekim'den bu yana Türkiye'yle İsrail arasında günde ortalama 8 geminin gidip geldiği hatırlatıldı.

İsrail medyasından çarpıcı 'Türkiye' iddiası: Harekete geçtiler, yaptırımlar yolda

"TÜRKİYE, İSRAİL'LE İŞ TUTAN ŞİRKETLERE DESTEĞİNİ KESECEK"

İsrail'in Türkiye'nin ihracat listesinde 13. sırada yer aldığı ve toplam ihracatın yüzde 2,1'ine tekabül ettiği vurgulanan haberde; "Bu karar, Türkiye'nin İsrail'le ticarete verdiği desteği bırakacağı ve İsrail'le faaliyet gösteren işletmelere desteğini çekeceği anlamına geliyor. Bu karar ayrıca, Türk işletme sahiplerine, İsrail'le ticaret yapmayı seçmeleri halinde devlet yardımı sağlanmayacağına dair açık bir mesaj niteliği taşıyor" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali Önay23 Ocak 2024 19:39

Gülelim savaş bitti zaten.

Sonraki Haber Yükleniyor...