Tgrt Haber

İsrail'den gölgeleme taktiği: Önce öldürüp, sonra karartıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
01 Kasım 2023 07:00 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 20:57

Hava saldırılarının dozunu artıran İsrail ordusu, Cibaliya'daki mülteci kampını vurarak katliam zincirine bir yenisini ekledi. Gece boyunca savaş uçaklarıyla Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, sabaha karşı bölgenin elektriğini ve internetini keserek, haber akışına bir kez daha engel koydu. Orantısız saldırının 25. gününde Gazze'deki bilanço daha da ağırlaşırken, Filistin halkı dünyanın harekete geçmesini bekliyor. 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 25. gününde devam ediyor. İsrail uçakları, Gazze'nin birçok bölgesine aydınlatma fişekleri atarak keşif uçuşları yapmayı sürdürdü. Sabaha karşı Gazze'nin elektriğini ve internetini kesen İsrail, hava saldırılanrının dozunu artırdı.

İsrail zaman zaman karadan da Gazze'ye saldırıyor.

Gazze'nin bir kaz daha dünya ile bağlantısını koparan İsral'in bu eyleminin zamanlaması da dikkat çekti. Nitekim İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'na dün akşam satlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları aralıksız sürüyor.

Bölgeden haber akışı büyük oranda kesilirken Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel'den konuya ilişkin açıklama geldi. Şirket, X platformundan yaptığı açıklamada daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesildiğini belirterek, "Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" sözlerine yer verdi.

Gazze'deki hastanelerde kısıtlı tedavi imkanı nedeniyle yaralılar uzun süre kendilerine müdahale edilmesini beklemek zorunda kalıyor.

DAHA ÖNCE DE KESİLMİŞTİ

27 Ekim'de İsrail ordusu, en şiddetli hava saldırılarından birini düzenlemişti. Yoğun bombardımanın ardından Gazze'yi dünyayla bağlayan tüm kanallar yok edilmişti.

Paltel şirketi, daha sonra, Gazze'de kesilen iletişim ve internet hizmetinin aşamalı olarak yeniden verildiğini duyurmuştu.

İşte Gazze ve Orta Doğu'dan son gelişmeler:

20.01: ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan vatandaşlarının bugün Gazze şeridinden ayrılmasını beklediklerini bildirdi.

19.39: Mısır medyası, yarın insanı yardım taşıyan 100 kanyonun Gazze'ye girebileceğini açıkladı.

16.58: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail askerlerini hedef aldıklarını ve 4 İsrail askeri aracını imha ettiklerini açıkladı.

16.47:  İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nden 110 yabancı pasaport sahibi yolcunun Refah Sınır Kapısı üzerinden ayrıldığı ve Ürdün'ün Gazze'den vatandaşlarını tahliye etmeye başladığı açıklandı.

16.16: Gazze Şeridi'nde 12 saat aradan sonra iletişim ve internet erişiminin aşamalı olarak sağlanmaya başlandığı bildirildi.

CAN KAYBI 8 BİN 796'YA YÜKSELDİ

16.11: İsrail'in 26 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 271 artarak, 8 bin 796'ya yükseldi

TÜRKİYE-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİNİN FAALİYETLERİ DURDU

15.44:  Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek merkez Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin İsrail saldırıları nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

15.35: İsrail ordusu, Lübnan topraklarından "İsrail tarafına tanksavar füzesi atma hazırlığındaki bir grubu" hedef aldığını duyurdu.

15.17:  İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını derinleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

15.02: AB Temsilcisi Borrell, İsrail'in Cibaliya kampını bombalamasından sonra can kayıplarından dehşete düştüğünü, sivillerin korunmasının ahlaki ve yasal yükümlülük olduğunu bildirdi.

14.54:  İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi'ndeki 450 yabancı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinlinin bugün açılan Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçeceği belirtildi.

İSRAİL, CİBALİYA MÜLTECİ KAPMINI YENİDEN VURDU

14.51: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İsrail'den gölgeleme taktiği: Önce öldürüp, sonra karartıyor

14.48: Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde son 24 saatte yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısının 13’e yükseldiği belirtildi.

14.00: Filistin Haber Ajansı: İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

NETANYAHU: ZOR BİR SAVAŞ, UZUN SÜRECEK

12.08: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, zor bir savaşın içinde olduklarını ve bunun uzun süreceğini belirtti.

11.55: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 9 askerin daha öldürülmesini, zor ve acı verici bir darbe olarak nitelendirdi.

11.45:  İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırısını protesto için işgal altındaki Batı Şeria'da kapsamlı greve gidildi.

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

11.18: Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafındaki insani yardım tırlarının bazıları, Gazze Şeridi'ne geçiş yaptı.

11.00: Refah Sınır Kapısı yabancıların ve ağır yaralıların tahliyesi için açıldı. İlk ambulanslar sınır kapısından geçti. 

10.51: İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara operasyonunda 9 askerin daha hayatını kaybettiğini ve operasyonda ölen asker sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu. Çatışmaların başlangıcından bu yana ölen İsrailli asker sayısı ise 326 olarak açıklandı.

10.29: Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansını (UNRWA) Gazze'nin kuzeyine yönelik sorumluluklarından çekilmekle suçladı.

10.02: İsrail ordusu, Kızıldeniz’e savaş gemileri konuşlandırdığını açıkladı.

YENİ BİR İNTERNET KESİNTİSİ YAŞANIYOR

09.49: Uluslararası internet izleme servisi veren Net Blocks, Gazze Şeridi'nde "yeni bir internet kesintisinin" yaşandığını doğruladı.

09.10: İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da düzenledikleri baskınlarda biri engelli 4 Filistinliyi öldürdü.

08.50: İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 11 binden fazla yeri vurduğunu duyurdu.

08.20: Filistin Gazeteciler Sendikası, 7 Ekim sonrasında İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

01.20: İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children'ın (Çocukları Kurtarın) Filistin Direktörü Jason Lee, İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki yıkımı görünce dehşete düştüklerini belirtti.

HAMAS'IN ELİNDE 240 İSRAİLLİ ESİR VAR

00.10: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu söyledi.

23.10: İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 317'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

23.00: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 126 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...