Tgrt Haber

İsrail ordusu Filistinli genci öldürdü! Buldozerle köy bastılar

14 Şubat 2022 09:01
İsrail ordusunun köye baskını sırasında birçok Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan bir köye baskın yaptı. Filistinli gençler ile İsrail ordusu arasında çatışma çıktı, bir Filistinli genç öldü.

İsrail ordusunun köye baskını sırasında birçok Filistinli de yaralandı.

İşgalci İsrail'in ordusu, il-Sile el Harisiye köyüne buldozer eşliğinde 4 evi yıkmak için baskın düzenledi. Evlerin yıkılışına engel olmak isteyen Filistinli gençler ile İsrail ordusu arasında çatışma çıktı. Baskında İsrail kurşunuyla başından ağır yaralanan 17 yaşındaki Muhammed Ebu Salah hayatını kaybetti.

Bakanlığın açıklamasında, Filistin Kızılayı tarafından yaralandığı kaydedilen 5 kişinin sağlık durumuna dair bilgi paylaşılmadı.

BULDOZERLE BASKIN

20 kadar İsrail askeri aracıyla yapılan baskında köy abluka altına alındı. Köye giriş çıkışların yasaklandığı ve bazı evlerin yıkılmak istendiği belirtildi. Filistinli gençler, Filistinli mahkumların daha önce yıkım ihtarı yapılmış evlerinin önünde yıkıma engel olmak üzere toplandı.

İsrail ordusu Filistinli genci öldürdü! Buldozerle köy bastılar

İsrail makamları 20 Aralık 2021'de köydeki 4 aileden 5 kişiyi İsrailli yasa dışı bir Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçlayarak, ailelerine evlerinin yıkılacağı konusunda uyarı göndermişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...