Tgrt Haber

İsrail ordusu Gazze'de çuvallamaya devam ediyor: 3 İsrailli esiri 'yanlışlıkla' öldürdüler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 21:45 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 22:51
İsrail ordusu Gazze'de çuvallamaya devam ediyor: 3 İsrailli esiri 'yanlışlıkla' öldürdüler

Son dakika haberi: İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda Hamas'ın elinde bulunan 3 İsrailli esiri “yanlışlıkla” öldürdüklerini açıkladı.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 18 bin 787 Filistinli hayatını kaybetti. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken İsrail ordusu, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alıyor. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hedef alınan noktaların bazıların İsraiili esirlerin de hayatını kaybetti açıklandı.

Olaya ilişkin yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Şucaiye’deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladıkları sonuç olarak da askerlerin ateş açtığı belirtildi. Bölgede yapılan arama ve kontrollerde “ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıktığı” belirtilen açıklamada, bunun üzerine cesetlerin incelenmek üzere İsrail’e nakledildiği ve ardından cesetlerin 3 esire ait olduklarının doğrulandı.

Yapılan ayrıntılı incelemenin ardından, cesetlerin, Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğunun belirlendiği aktarıldı. İsrail ordusunun konuyu incelemeye başladığına işaret edilen açıklamada, olayın yaşandığı “bölgenin son birkaç gündür devam eden çatışmaların yaşandığı aktif bir savaş bölgesi olduğu” savunuldu.

AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLEDİLER

Açıklamada, “Olaydan anında dersler çıkarıldı ve bunlar sahadaki tüm İsrail ordu birliklerine aktarıldı. İsrail ordusu, trajik olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor ve ailelere en içten başsağlığı dileklerini iletiyor. Ulusal misyonumuz, kayıp kişilerin yerini tespit etmek ve tüm rehineleri evlerine geri getirmektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...