Tgrt Haber

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere saat 16.00'ya kadar süre verdi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ekim 2023 11:07 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 12:28
İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere saat 16.00'ya kadar süre verdi

İsrail ordusu, uluslararası uyarılara rağmen Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanlara evlerini boşatmaları ve bölgenin güneyine gitmeleri yönündeki uyarısını yineledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformundaki paylaşımında, "Gazze Şeridi sakinlerine önemli bir açıklama: Gazze​ kent merkezini terk ederek güneye yönelmeniz için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gazze​'nin kuzeyindeki Filistin​ halkından bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye​ için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun yerel saatle 10.00-16.00 arasında haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.  İsrail ordusu dün de benzer bir açıklamayla Gazze​'nin kuzeyindeki Filistin​ halkından bölgenin güneyine geçmeleri gerektiğini dile getirmişti.

https://twitter.com/AvichayAdraee/status/1713065991511388610

Birçok ülkeyle yerel ve uluslararası insan hakları örgütü, tahliye​ talebinin sonuçları konusunda uyarıda bulunarak İsrail'i geri adım atmaya çağırmıştı. Filistin​'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, İsrail'in Gazze​'deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmeleri talebini "etnik temizlik ve insanlığa karşı suç" olarak tanımlamıştı.

EVLERİNİ TERK EDENLER DE SALDIRIYA UĞRADI

İsrail ordusunun dünkü açıklamasının ardından evlerini terk eden Filistinliler de saldırıya uğramıştı. Gazze​ İçişleri Bakanlığı dün akşam, evlerini terk eden Filistinlilerin oluşturduğu konvoya düzenlenen saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...