Tgrt Haber

İsrail ordusu: Hamas üyesi 1100 Filistinli gözaltına alındı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Kasım 2023 15:27 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 15:37
İsrail ordusu: Hamas üyesi 1100 Filistinli gözaltına alındı

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da "Hamas üyesi" bin 100 Filistinlinin gözaltına alındığını duyurdu. Filistin tarafından ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 44. gününde artarak sürüyor. İsrail ordusunun, Cibaliye Kampı'na düzenlediği saldırılarda çok sayıda bina yıkıldı veya ağır hasar gördü. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, saldırı sonucu yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışması başlattı.

İSRAİL: BİN 100 GÖZALTI YAPILDI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılardan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da, Hamas üyesi olduğu iddiasıyla yaklaşık bin 100 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim'den beri Batı Şeria'da 1800'den fazla kişinin gözaltına alındığı, bunların yaklaşık bin 100'ünün Hamas'a üye olduğu ileri sürüldü.

İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları devam ederken, bölgede çok sayıda Filistinli de gözaltına alındı.

GAZZE YOĞUN BOMBARDIMAN ALTINDA

İsrail ordusunun iddiasına ilişkin Hamas'tan henüz bir açıklama gelmedi. Filistin Esirler Cemiyeti bugünkü açıklamasında, İsrail güçlerinin, Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 2 bin 920’ye yükseldiğini bildirmişti. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yoğun şekilde bombalarken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İşgal altındaki bölgede 7 Ekim’den beri, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...