Tgrt Haber

İsrail ordusuna Lübnan sınırından tanksavar füzesiyle saldırı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ekim 2023 16:27 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 16:32
İsrail ordusuna Lübnan sınırından tanksavar füzesiyle saldırı

İsrail-Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar sürerken, Lübnan sınırından tanksavar füzeyle saldırı gerçekleştirildi.

İsrail ordusu bir yandan ablukaya aldığı Gazze​'ye saldırırken bir yandan da Lübnan​ sınırında Hizbullah​ ile çarpışıyor. 

TANKSAVAR FÜZEYLE SALDIRI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan topraklarından sınır bölgesindeki iki askeri noktaya tanksavar füzesiyle saldırı düzenlendiği ve ordunun buna karşılık verdiği aktarıldı. Ayrıca, Lübnan sınırındaki İsrail askerlerinin, tanksavar füzesi fırlatma hazırlığındaki silahlı grupları vurduğu kaydedildi.

Açıklamada, Lübnan topraklarından sınırdaki Metula beldesi yönüne iki atış girişimi olduğu ancak füzelerin kısa düştüğü paylaşılırken İsrail ordusu topçularının, atış yapılan noktaları hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordu sözcülüğünden henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

HİZBULLAH CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada ise, bölgedeki İsrail askerlerinin Asi ve Hazzan tepesinde konuşlandığının tespit edilmesi üzerine Hizbullah mensuplarının burayı hedef aldığı ifade edildi.

Hizbullah, vurulan bölgede İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğunu ileri sürdü.

İSRAİL İLE HİZBULLAH ARASINDA SON DURUM

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Öte yandan gece saatlerinde de İsrail ordusu tarafından açıklama yapılarak, Hizbullah'a ait bazı noktaların vurulduğu duyuruldu. Saldırının kısa süre önce gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Hizbullah'ın, gözetleme kuleleri, bazı silahları ve kullandıkları bölgeler olmak üzere altyapısının hedef alındığı kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...