Tgrt Haber

İsrail saldırısının bilançosu belli oldu: 1 ölü, 5 yaralı

03 May 2023 12:47 - Güncelleme : 03 May 2023 12:55
İsrail saldırısının bilançosu belli oldu: 1 ölü, 5 yaralı

İsrail'in savaş uçaklarıyla dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardımanda bir Filistinli'nin şehit olduğu açıklandı. Saldırıda 5 de yaralı var.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında sabah saatlerinde ateşkes​ sağlanması sonrası İsrail'in Gazze Şeridi​'ne düzenlediği bombamdırmanın bilançosu da netleşti. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin​ Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında Filistinli Haşil Mübarek'in (58) hayatını kaybettiğini, 5 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu. Filistinli yaralıların durumuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

GAZZE'DE NELER YAŞANMIŞTI?

87 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan’ın İsrail hapishanesinde dün hayatını kaybetmesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne 30'dan fazla roket atılmıştı. İsrail de buna karşılık olarak savaş uçakları ile Gazze'yi bombardıman​ altına almıştı.

Sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes sağlandığı bildirilmişti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, durum değerlendirmesinin ve komuta kademesinin emirleri doğrultusunda bölgede "tam rutine dönüldüğü" kaydedilmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...