Tgrt Haber

İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmiyor! Savaşın 80. gününde onlarca sivil öldürüldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Reuters
25 Aralık 2023 09:51 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 17:22

İsrail-Hamas savaşı 80. günde de şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İsrail, savaş suçu işlemekten vazgeçmedi. Son olarak Gazze Şeridi'ndeki Magazi Mülteci Kampı'na bombalar yağdı, en az 70 sivil öldürüldü. Başbakan Binyamin Netanyahu, saldırılardan vazgeçmeyeceklerini bir kez daha dile getirdi. İsrail ordusu ise yine kendi vatandaşlarını öldürdü, 5 İsrailli rehinenin cansız bedenlerine ulaşıldı, İsrail bombardımanında öldükleri belirtildi. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze​'ye 80 gündür bombalar yağdıran İsrail savaş suçu işlemeye devam ediyor. İsrail güçlerinin son hedefi de binlerce sivilin sığındığı El-Magazi Mülteci Kampı oldu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıda şu ana kadar 70 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu açıkladı. 

Bureyc Mülteci Kampı'nı da hedef alan İsrail güçleri, kamptakileri Dyr El Belah kentine sürmek için harekete geçtiler. Nuseyrat Mülteci Kampı'nın da vurulmasıyla beraber Hamas, İsrail'in savaş suçu işlediğini bir kez daha dile getirdi.

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

17.00: Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de sağlık sisteminin çökmesiyle tedavi edilemeyen 9 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

16.49: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 250 artarak 20 bin 674'e yükseldi.

16.45: Filistin​ Kızılayı Sözcüsü Abdulcelil Hancel, İsrail'in bombaladığı Gazze Şeridi'nin özellikle kuzey ve orta kesimlerinde günlük onlarca ölü ve yaralı ihbarı aldıklarını ancak tehlikeli koşullar nedeniyle ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığını söyledi.

16.41: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, abluka altında tutulan Gazze'deki hastanelerde medikal, gıda, içme suyu ve yakıta ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hastanelere sığınan on binlerce Gazzelinin "korkunç boyutlara ulaşan" açlıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

16.22: Papa Franciscus, İsrail'e Gazze'deki saldırılarına son verme çağrısı yaptı.

BATI ŞERİA'DA DA ZULÜM SÜRÜYOR

15.20: İsrail güçlerinin, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı, 35 kişinin daha gözaltına alınmasıyla 4 bin 730'a ulaştı.

15.05: İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi gerçek mermilerle yaraladı.

14.50: İsrail'in Gazze Şeridi'nde peşinde olduğu bazı Hamas yöneticilerinin güvenli biçimde Katar'a gitmeleri konusunu değerlendirdiği iddia edildi.

14.00: Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusu ile Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2 mensubunun daha öldürüldüğünü açıkladı.

13.31: İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki birçok bölgeyi topçu ateşi ve savaş uçaklarıyla hedef aldığını duyurdu.

12.45: Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail ordusunun, Filistinli direnişçiler karşısında aldığı yenilgilere tepki olarak Gazze Şeridi'nde savunmasız sivillere yönelik terör uyguladığını belirtti.

12.40: Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusu ile Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir mensubunun daha öldürüldüğünü açıkladı.

''DÜNYANIN İZNİYLE SOYKIRIM YAPILIYOR''

12.16: Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'de yaptıklarının dünyanın diğer bölgelerindeki sivil katliamlarından pek farklı olmadığına işaret ederek Srebrenitsa ve Ruanda gibi Gazze'deki soykırımın da dünyanın izin vermesiyle yapıldığını belirtti.

İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmiyor! Savaşın 80. gününde onlarca sivil öldürüldü

11.45: İsrail'de eski Başbakan Ehud Barak hükümetinin danışmanlarından Daniel Levy, Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "en zor siyasi dönemin başlangıcı olacağını" belirterek, Netanyahu'nun saldırılara son vermemesinin arka planında "kişisel çıkarlarının" bulunduğunu söyledi.

11.25: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Magazi Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 70 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenlerin cenazeleri Deyr Balah'taki El Aksa Şehitleri Hastanesi'nden kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmiyor! Savaşın 80. gününde onlarca sivil öldürüldü

10.50: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde iki eve düzenlediği saldırılarda en az 23 Filistinliyi öldürdü.

08.30: İsrail ordusu, 2,5 ayı aşkın süredir bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda iki askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

01.30: İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu Filistinlilere ve İsrail hapishanelerindeki mahkumlara korkunç işkenceler uyguladığı belirtildi.

İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmiyor! Savaşın 80. gününde onlarca sivil öldürüldü

00.42: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı'nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında en az 70 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmiyor! Savaşın 80. gününde onlarca sivil öldürüldü

23.21: İsrail ordusu, yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde 5 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

23.07: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, son 96 saatte Gazze Şeridi'nde 48 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 35 askeri aracın kısmen ya da tamamen tahrip edildiğini duyurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...