Tgrt Haber

İsrail Savunma Bakanı Galant: Kara saldırısı aylarca sürebilir!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2023 07:05 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 11:40
İsrail Savunma Bakanı Galant: Kara saldırısı aylarca sürebilir!

Gazze'ye eşi benzeri görülmemiş bir şiddet uygulayan İsrail'in kara harekatıyla ilgili detaylar da tüyler ürpertiyor. İsrail Savunma Bakanı, operasyonların aylarca sürebileceğini açıkaldı.

Filistin​ halkı üzerine 16 gündür orantısız bir güçle saldıran İsrail, kara harekatı ile şiddetin dozunu arttırmaya kararlı. Filistin için endişe verici açıklama İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'tan geldi. Gallant, Gazze'ye yönelik düzenlenmesi an meselesi olan kara harekatının aylarca sürebileceğini söyledi.

"DURDURACAK HİÇBİR ŞEY YOK"

Anadolu Ajansı'nın Yediot Ahronot gazetesinden aktardığına göre Galant, Gazze​ sınırı yakınlarında "Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı" toplantısında yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Manevranın (İsrail'in Gazze saldırılarına verdiği isim) operasyonel yönü, hava kabiliyeti ve kara harekatından oluşuyor. Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas​ olmayacak. Bu, 1 ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak" dedi.

VAHŞETİN SİNYALİNİ DAHA ÖNCE VERMİŞTİ

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, "savaşın" bir sonraki aşamasına (kara saldırısı) hazırlık amacıyla Gazze'de İsrail güçlerinin karşılaşabileceği tehditleri azaltmak için hava saldırılarını yoğunlaştırdığını açıklamıştı.

Bu açıklama sonrası Gazze'ye yönelik bombardımanlarını yoğunlaştıran İsrail, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce sivili öldürmüş, binlercesini yaralamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...