Tgrt Haber

İsrail vatandaşları bu ülkenin kapısından geri dönecek! Girişleri yasaklandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Haziran 2024 09:12 - Güncelleme : 03 Haziran 2024 09:21
İsrail vatandaşları bu ülkenin kapısından geri dönecek! Girişleri yasaklandı

İsrail'e şimdiye kadar uygulanan en sert yasak geldi. Turizm cenneti Maldivler, İsrail vatandaşlarını ülkeye almama kararı verdi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik acımasız saldırıları 7 ayı aşkın süredir devam ederken Tel Aviv yönetimine dünyanın dört bir yanından 'dur' çağrıları geliyor. Fakat İsrail, sivilleri katletmeyi sürdürüyor. Soykırım​ yapan İsrail'e yaptırımlar​ ise her geçen gün daha da artıyor. Son olarak, turizm merkezlerinden biri olan Maldivler, oldukça sert bir karar alarak İsrail pasaportlu insanları ülkeye almamaya karar verdi. 

İSRAİL PASAPORTLARI BU ÜLKEDE YASAKLI OLACAK

Lüks tatil köyleri ve berrak deniziyle bilinen Maldivler'in Devlet Başkanı Muhammed Muizzu'nun ofisinden bir sözcü, İsrail pasaportlarına yasak getirmeye karar verildiğini duyurdu. 

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Maldivler lideri Muizzu'nun sözcüsü yeni yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda detay vermedi. 

İsrail vatandaşları bu ülkenin kapısından geri dönecek! Girişleri yasaklandı - 1. Resim

İSRAİL'DEN VATANDAŞLARINA UYARI

Buna karşılık İsrail Dışişleri Bakanlığı Pazar günü İsrail vatandaşlarına Maldivler'e seyahat etmemelerini tavsiye etti. İsrail bakanlığı bu tavsiyenin çifte vatandaşlığa sahip İsraillileri de kapsadığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Halihazırda ülkede bulunan İsrail vatandaşlarının ülkeyi terk etmeyi düşünmeleri tavsiye edilir, zira herhangi bir nedenle sıkıntıya düşmeleri halinde yardımcı olmamız zor olacaktır” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...