Tgrt Haber

İsrail yuva yıkmaya devam ediyor... Ruhsat bahanesiyle saldırdılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Eylül 2023 12:10 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 12:38
İsrail yuva yıkmaya devam ediyor... Ruhsat bahanesiyle saldırdılar

İşgalci İsrail güçleri, Filistinlileri baskılamaya devam ediyor. Bu kez de Batı Şeria'daki Kuzey Ağvar bölgesinde "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait 3 evi yıktılar.

İsrail'in işgalci konumunda olduğu Filistin​ topraklarındaki zulüm ve baskısı hız kesmeksizin devam ediyor. İsrail güçleri bu kez de Gazze Şeridi​'nde Filistinlilere ait evleri yıktı.  

BİRİ YAPIM AŞAMASINDAYDI

Kuzey Ağvar'daki Furuş Beyt Decn Köy Meclisi Başkanı Azim Hac Muhammed, İsrail askerlerinin köyde biri yapım aşamasında 2 evi yıktığını söyledi.

İsrail güçlerinin köydeki onlarca ev ve tesisin yıkılacağına dair daha önce tebligat gönderdiğini aktaran Muhammed, yıkımın gerekçesi olarak "C Bölgesi'ndeki evlerin İsrail makamlarından ruhsat alınmadan inşa edildiği" iddiasında bulunulduğunu belirtti.

Görgü tanıkları ise İsrail güçlerinin, "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Furuş Beyt Decn yakınlarındaki El-Ciftlik köyündeki bir evi daha yıktığı bilgisini verdi.

OSLO ANLAŞMASI İLE SIKIŞTIRIYORLAR

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki BatıŞeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Batı Şeria​'nın yüzde 18'ini kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...