Tgrt Haber

İsrail yuva yıkmayı sürdürüyor: Ev saldırısında en az 7 ölü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Aralık 2023 09:00 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 09:01
İsrail yuva yıkmayı sürdürüyor: Ev saldırısında en az 7 ölü

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir eve düzenlediği saldırıda en az 7 sivil hayatını kaybetti.

7 günlük ateşykesin ardından İsrail Gazze7deki katliamlarınnı hız kesmeden devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze​ Şeridi'nin orta kesimindeki el-Bureyc Mülteci Kampı'nda bulunan bir eve saldırı düzenlediği ve kanlı saldırıda en az 7 Filistinlinin hayatanı kaybettiği bildirildi

Filistin​ resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail topçu birliklerinin hedef aldığı Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah beldesinde bulunan ev ve çevresinde ölenlerin yanı sıra çok saypıda yaralının da bulunduğu aktarıldı 

ÖLÜ SAYISI 15 BİNİ AŞTI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği soykırım hareketinde Gazze’deki hükümete göre, öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 207’ye yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 253 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ile Hamas​ arasındaki çatışmalara 4 gün geçici ateşkes​ verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

ESİR DEĞİŞİMİ SONRASI ÖLÜM SAÇIYORLAR 

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta geçici ateşkesin bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına şiddet dozu azalmaksızın yeniden başladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...