Tgrt Haber

İsrail'de Arap milletvekiline seçim engeli

12 Şubat 2015 16:15
İsrail'de Arap milletvekiline seçim engeli

İsrail Merkezi Seçim Komitesi, Arap asıllı İsrail vatandaşı milletvekili Hanin Zuabi'nin, bu yılın Mart ayında yapılacak genel seçimlerdeki adaylığının düşürülmesi yönündeki talebi onayladı.

İsrail radyosunun haberine göre, söz konusu karar, 27 onay ve 6 red ile kabul edildi. Filistinli İsrail vatandaşı Zuabi'nin söz konusu kararla ilgili olarak İsrail Yüksek Mahkemesi'ne itirazda bulunabileceği belirtildi. Karara ilişkin gazetecilere açıklama yapan Zuabi, "Seçim komitesinden bir beklentim yoktu zaten. O, siyasi bir komite" dedi.
Zuabi'nin mensubu olduğu "Birleşik Arap Listesi" de yaptığı yazılı açıklamada, kararın, İsrail vatandaşı Filistinlilerin iradesini hedef alan "ırkçı bir karar" olduğunu ifade etti.
Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi ile Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın kurduğu Evimiz İsrail Partisi, Mart ayında yapılacak parlamento seçimlerinde Zuabi'nin adaylığının düşürülmesi yönünde talepte bulunmuştu. Partiler, Zuabi'nin "terörü desteklediğini" iddia ederek böyle bir talepte bulunduklarını belirtmişti.
İsrail'in 8,5 Milyonluk nüfusununun yaklaşık 2 milyonunu 1948 işgali sonrası yurtlarında kalan İsrail vatandaşı Filistinliler oluşturuyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...