Tgrt Haber

İsrail'de seçim: Sandık çıkış anketlerine göre Netanyahu liderliğindeki koalisyon kazandı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
01 Kasım 2022 23:35 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 23:35
İsrail'de seçim: Sandık çıkış anketlerine göre Netanyahu liderliğindeki koalisyon kazandı

Son dakika haberi: İsrail'deki sandık çıkış anketlerine göre eski Başbakan Netanyahu liderliğindeki sağ blok Mecliste hükümeti kurabilecek sandalye sayısına ulaştı.

İsrail'de resmi olmayan sandık çıkış anketleri eski Başbakan Binyamin Netanyahu​ liderliğindeki koalisyon​ bloğunun seçimi kazandığını gösteriyor.

İsrail’de halk, erken genel seçimler için sandık başına gitti. Yerel saatle 07.00'de açılan sandıklar 22.00'de kapandı.

İsrail'de 27. Meclisi belirlemek için yapılan seçimler, çeşitli koalisyon krizleri nedeniyle son 4 yılda yapılacak beşinci seçim​ olma özelliğini taşıyor.

İSRAİL'DE İKTİDAR MÜCADELESİ

Seçimlerde, yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan ve 12 yıl boyunca ülkenin en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturmuş olan ismi Netanyahu, müttefikleriyle birlikte yeniden iktidara dönmeyi planlıyordu. Başbakan Yair Lapid​ liderliğindeki farklı görüşlerin bir araya geldiği karşıt blok ise bunu engellemek için tüm güçlerini kullandı.

NETANYAHU 62, LAPİD 54 SANDALYE KAZANDI

Sekiz gün içinde duyurulması beklenen resmi sonuçlar öncesi sandık çıkış anketleri açıklandı. 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu’nda Netanyahu önderliğindeki sağ blok 62, Yair Lapid'in liderliğini yürüttüğü blok ise 54 sandalye kazandı. Böylece sandık çıkış anketlerine göre İsrail’in eski Başbakanı Binyamin Netanyahu koalisyonu hükümeti kurabilecek yeterli sayıya ulaştı.

Sonuçların paylaşılmasının ardından Netanyahu destekçileri bayraklarını alarak kutlamalar için İsrail sokaklarını doldurdu.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...