Tgrt Haber

İsrail'de sular durulmuyor! Netanyahu karşıtları sokaklara döküldü: Diktatörü devirmenin zamanı geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Ocak 2023 23:23 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 23:39

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etmek için sokağa döküldü. Netanyahu'nun aşırı sağcı politikalarını protesto eden göstericiler, "Diktatörü devirmenin zamanı geldi" yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu​ hükümetinin "yargıyı zayıflatma" girişimlerini ve aşırı sağcı politikaları vatandaşlarının bir bölümünü çileden çıkardı. Başkent Tel Aviv​ başta olmak üzere Kudüs​ ve Hayfa kentlerinde binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto​ etmek için sokaklara döküldü. Tel Aviv'deki Habima Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı gösteride, "Diktatörü devirmenin zamanı geldi", "Utanç Hükümeti", "İşgalle demokrasi olmaz" yazılı pankartlar dikkat çekti.

"MÜCADELEYE KATILMAK HER İSRAİLLİNİN GÖREVİDİR"

İsrail demokrasisini savunma çağrısında bulunan ve Netanyahu karşıtı protestoları düzenleyen gruplardan biri olan Siyah Bayrak Hareketi "Mücadeleye katılmak her İsraillinin görevidir” diyerek, vatandaşları gece sokağa çıkmaya davet etti.

Öte yandan Siyah Bayrak Hareketi, karıştığı yolsuzluk skandalları nedeniyle Netanyahu'nun Temmuz 2020'den Haziran 2021'e kadar istifasını talep etmek için uzun süredir devam eden protesto kampanyasını desteklemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...