Tgrt Haber

İsrail'den abluka altındaki Gazze'ye nokta operasyonu: Hem karadan hem havadan bombaladılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 09:49 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 10:13
İsrail'den abluka altındaki Gazze'ye nokta operasyonu: Hem karadan hem havadan bombaladılar

İsrail ordusu, Gazze'ye yeni bir 'nokta operasyonu' düzenlediğini duyurdu. Kara güçlerinin operasyonuna savaş uçakları ve insansız hava araçlarının (İHA) destek verdiği öğrenildi. Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal ise İsrail'in Gazzze Şeridi'ne yönelik kara harekatının yaklaştığını söyledi.

İsrail ordusu, kara harekatını resmi olarak başlattığını henüz duyurmasa da nokta operasyonlarıyla kara güçlerini Gazze Şeridi​'ne sürmeye devam ediyor. Son olarak ordudan yapılan yazılı açıklamada, kara güçlerinin Gazze'nin orta bölgesine düzenlediği nokta operasyonuna savaş uçakları ve insansız hava araçlarının (İHA) da destek verdiği ifade edildi.

Operasyon sırasında, hava araçları ve topçu birliklerinin Şücaiyye bölgesi başta olmak üzere Gazze'nin genelinde Hamas​'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu öne sürülen bölgeleri vurduğu aktarıldı.

Kara güçlerinin nokta operasyonun ardından Gazze'den İsrail topraklarına geri döndüğü ve askerlerden yaralanan olmadığı kaydedildi.

İsrail'den abluka altındaki Gazze'ye nokta operasyonu: Hem karadan hem havadan bombaladılar

Öte yandan İsrail ordusu dün de Gazze'nin kuzeyine tanklarla nokta operasyonu düzenlediğini duyurmuştu.

HAMAS: İSRAİL’İN KARA HAREKATI YAKLAŞIYOR

Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi. Meşal, İsrail'in 7 Ekim'dekine benzer bir kaybı kaldıramayacağını, ABD'nin bugün bir kara savaşı ya da manevrası gerçekleştirmek suretiyle istediklerini minimum kayıpla elde etmek için 'ortak planlama, yönetim ve niteliksel katılımla' savaşa yürüdüğünü belirtti.

''ABD 3 YOL İZLİYOR''

ABD'nin 3 yol izlediğini söyleyen Meşal, bunlardan birinin Gazze'ye karadan girmemek olduğunu, Gazze'yi havadan vurması için İsrail'e uzun bir fırsat tanındığını söyledi. Bir diğer yolun ise ABD'nin direniş güçlerinin tünellerdeki gücünü bildiği için uzmanlarıyla beraber müdahale edeceğini ve dolayısıyla Gazze'nin derinliklerine nüfuz etmek ve sinir gazı silahları kullanarak direnişçileri tünellerde bir süreliğine felç etmek için generaller, modern mühimmat ve rehineleri kurtarma konusunda uzman olan Delta Gücü'nü gönderdiğini söyledi.

İsrail'den abluka altındaki Gazze'ye nokta operasyonu: Hem karadan hem havadan bombaladılar

''TEHLİKELİ BİR AŞAMAYA GİRİLDİ''

Hamas yöneticisi Meşal, üçüncü yolun birinci ve ikinci yol tamamladıktan sonra gerçekleştirileceğini ve bunun taktiksel bir plan olduğunu, kuzeyden denizden veya kemer şeklinde veya kapsamlı bir şekilde giriş yapılmasının planlandığını, son iki gündür Han Yunus’un doğusunda nabzı ölçmeye yönelik girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Kara savaşının yaklaştığını ve tehlikeli bir aşamaya girildiğini belirten Meşal, İsrail ve ABD’nin kayıpları en aza indirmek ve 7 Ekim’deki ilk saldırıdan sonra ikinci bir saldırıyı önlemek için kapsamlı bir plan yaptığını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...