Tgrt Haber

İsrail'den bir skandal daha! Filistinlilere tehdit dolu mesaj: Gazze'yi terk etmeyenler terörist sayılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 18:47 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 19:16
İsrail'den bir skandal daha! Filistinlilere tehdit dolu mesaj: Gazze'yi terk etmeyenler terörist sayılacak

Gazze'yi abluka altına alan İsrail, bir skandala daha imza attı. Etnik temizlik tehdidinde bulunan noktaları havadan Gazze'ye bırakan İsrail ordusu, şehri boşaltmayanların 'terörist' sayılacağı duyurdu.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze​'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 300'ü aştı. İsrail'in 'kara harekatına hazırız' mesajının ardından bölgedeki yeni gelişmeşler büyük bir tedirginliğe neden oluyor. İsrail tanklarının Gazze sınırında konuşlandırıldığı belirtilirken Gazze'ye insani yardım TIR'larının geçişi için Mısır sınır kapılarını açtı. 

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde İsrail ordusu tarafından, havadan Gazze'nin kuzeyine "acil uyarı" başlıklı kağıtlar bırakıldı. Bırakılan kağıtlarda, siviller etnik temizlikle tehdit edilirken bölgedeyi terk etmeyenlerin 'terörist' sayılacağı belirtildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ORTAĞI SAYILARAK ÖLDÜRÜLECEK"

İşte kağıdın üstünde yazan skandal ifadeler:

"Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün ortağı sayılarak öldürülebilir"

KARA HERATINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde halkın yaklaşık yarısı bölgenin kuzeyinde yaşıyor. İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'ne yönelik bir kara harekatını kesin olarak gerçekleşeceğini bildirdi. İsrail ordusu ise Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla insanı güneye gitmeleri için günlerdir uyarıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...