Tgrt Haber

İsrail'den 'Filistinliler hariç' idam yasası! Terör saldırılarını kapsayacak

27 Şubat 2023 09:05 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 09:19
İsrail'den 'Filistinliler hariç' idam yasası! Terör saldırılarını kapsayacak

İsrail'de teröristler için idam cezası yasa tasarısı onaylandı. Fakat bu yasa sadece İsrail vatandaşlarına yönelik terör saldırılarını kapsayacak, Filistinlilere yönelik terör saldırılarını kapsamayacak.

İsrail'de Yasamadan Sorumlu Bakanlık Komitesi, İsrail'de 'terör suçluları' için idam cezası getiren yasa tasarısını onayladı. Başbakan Binyamin Netanyahu​, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Itamar Ben-Gvir​ ile Yasama İşlerinden Sorumlu Bakanlık Komitesinde teröristler için bir idam cezası yasa tasarısını onayladık. Teröristleri caydırmak ve İsrail'in güvenliğini korumak için güvenlik, operasyonlar ve yasal düzenlemeler dahil olmak üzere tüm konularda karar almaya devam edeceğiz."

''İSRAİL VATANDAŞLARINA KARŞI TERÖR SUÇU''

Tasarının, İsrail meclisinde (Knesset) yapılacak üç oylamada da kabul edilerek yasalaşması halinde, "İsrail vatandaşlarına karşı terör suçu" işleyenlere idam cezası verilebilecek.

FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI DAHİL DEĞİL

İsrail basını, haberlerinde idam cezasına ilişkin yasa teklifinin sadece İsraillilere yönelik terör saldırıları için uygulanacağına, Filistinlilere yönelik terör saldırılarını ise kapsamayacağına dikkati çekti.

Netanyahu'nun, Itamar Ben-Gvir'in partisi Yahudi Gücü ile yaptığı koalisyon anlaşmalarında, terör suçlarına idam cezası getirilmesi konusu da yer almıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...