Tgrt Haber

İsrail’den Gazze’ye 9 ayrı saldırı: 44 ölü, 80’den fazla yaralı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Şubat 2024 21:57 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 21:59

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail'in Gazze'nin merkezinde 9 ayrı saldırıyla yaptığı katliamda 44 kişi şehit olurken, 80 kişi de yaralandı." dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi​'nin orta kesimlerine düzenlediği hava saldırılarında 44 kişi hayatını kaybederken, 80 Filistinli​ de yaralandı.

“ABD VE ULUSLARARASI TOPLUM SORUMLU”

Saldırılarda Nuseyrat Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah ve Ez-Zevayide bölgelerinin hedef alındığını aktaran Sevabite, "Soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistin halkına karşı yürütülen katliamlarda İsrail'in yanı sıra ABD​ ve uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu" vurguladı.

İsrail’den Gazze’ye 9 ayrı saldırı: 44 ölü, 80’den fazla yaralı - 1. Resim

Sevabite, Filistinli siviller, çocuklar ve kadınların hayatının kurtarılması için acilen savaşın durdurulması çağrısında bulundu.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 28 bin 858 Filistinli öldürüldü, 68 bin 677 kişi yaralandı.

İsrail’den Gazze’ye 9 ayrı saldırı: 44 ölü, 80’den fazla yaralı - 2. Resim

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...