Tgrt Haber

İsrail'den "İran" iddiası: Lübnan'da hava üssü inşa ediyorlar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Eylül 2023 06:47 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 07:01
İsrail'den "İran" iddiası: Lübnan'da hava üssü inşa ediyorlar

İsrail Savunma Bakanı Gallant, İran'ın Lübnan topraklarında İsrail sınırına yakın bölgede hava üssü kurmaya hazırlandığını öne sürerken, iddiaya kaynak uydu fotoğrafları paylaştı.

İsrail ile İran​ arasındaki gerilimde yeni bir perde daha açıldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant​, İran'ın Lübnan​ topraklarında İsrail sınırına yakın bölgede bir hava üssü kurmaya hazırlandığını öne ssürdü.

HİZBULLAH​ VE İRAN BAYRAKLARI YAN YANA

Gallant söz konusu iddiayı Herzliya kentinde bir güvenlik konferansında dile getirdi. İran'ın Lübnan'ın güneydeki dağlık Cebel Kalat Cabir bölgesinde askeri hava üssü inşa ettiğini ileri süren Gallant, İsrail sınırına 20 kilometre mesafedeki bölgede uçak kalkış-iniş pistlerinin görüldüğü uydu görüntüsünü paylaştı.

Gallant sunumunda, Lübnan Hizbullahı ve İran bayraklarının dalgalandığı bir alanın fotoğrafına da yer verdi.

Söz konusu üssün İsrail'e saldırmak için kullanılacağını öne süren Gallant, çatışma çıkması halinde Hizbullah ve Lübnan'a "ağır bedel ödetme" tehdidinde bulundu. 

30 ROKETLE YENİDEN TIRMANAN GERİLİM

İsrail ve Hizbullah tarafında ölümlere yol açan 12 Temmuz 2006'daki çatışmalardan 17 yıl sonra Lübnan-İsrail sınır hattında gerilim son dönemde yeniden tırmandı. İsrail ve Lübnan, Ekim 2022'de ABD'nin arabuluculuğuyla deniz sınırlarının çizilmesi için anlaşma imzaladığında bölgede geçici bir sükunet sağlanmıştı.

Taraflar arasında sert açıklamaların ardından sınır bölgesinde askeri gerginlik nisan ayında Lübnan topraklarından İsrail'e doğru 30 roketin fırlatılmasıyla yeniden artmıştı.

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...