Tgrt Haber

İsrail’den ABD’li yetkilinin onayında İran’a saldırı tatbikatı

04 Şubat 2022 12:37 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:56
İsrail’den ABD’li yetkilinin onayında İran’a saldırı tatbikatı

İsrail ordusu bir Amerikan askeri yetkilinin onayında İran’a saldırı tatbikatı gerçekleştirdi. İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) gizli tatbikatı ‘benzeri görülmemiş bir adım’ şeklinde duyurdu.

İsrail ordusunun bir Amerikan askeri yetkilinin onayında onlar uçakla İran’a saldırı simüle eden bir tatbikat gerçekleştirdi. Gizli bir şekilde gerçekleştiren tatbikatı İsrail Kamu Yayın Kurulu (KAN) "benzeri görülmemiş bir adım" şeklinde duyurdu.

Tatbikata bir Amerikan askeri yetkilinin hava kuvvetleri eğitimine gözlemci olarak katılmasına izin verildiği, İran’da ‘uzun menzilli’ hedeflere yönelik saldırı simüle edildiği belirtildi.

TATBİKATA ONLARCA SAVAŞ UÇAĞI KATILDI

Yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirilen "gizli" tatbikata onlarca savaş uçağının katıldığı vurgulanan haberde, tatbikatın havada yakıt ikmali, uzun menzilli bir hedefe saldırma ve karadan havaya füzelerle mücadele gibi çeşitli senaryoları içerdiği ifade edildi.

Haberde, sözkonusu tatbikatın, İran'ın nükleer programıyla ilgili Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden müzakerelerin son aşamaları ışığında gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

TÜM BÖLGELERE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Öte yandan İran'a ait insansız hava araçlarını ve seyir füzelerini bir tehdit olarak gören İsrail, bu nedenle başta kuzeyde olmak üzere ülkenin tüm bölgelerinde hava savunma sistemlerini daha da güçlendirmeye çalışıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...