Tgrt Haber

İsrail’den Netflix’e tepki: Farha isimli filmin yayınlanması tam çılgınlık!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Aralık 2022 08:21 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 08:28
İsrail’den Netflix’e tepki: Farha isimli filmin yayınlanması tam çılgınlık!

İsrail yönetimi, küresel çapta dijital televizyon ağı olan Netflix’in, 1948’de İsrail askerlerinin, Filistinli bir aileyi öldürmesini anlatan Ürdün yapımı olan ‘Farha’ isimli filmi yayınlamasına tepki gösterdi. 

İsrail’in kuruluşu sırasındaFilistinli bir ailenin katledilişini anlatan ‘Farha’ (Mutluluk filmi küresel çapta dijital televizyon ağı olan Netflix’te gösterime girdi. İsrail yönetimi söz konusu filmin yayınlanmasının ardından tepki dolu bir mesaj yayınladı. Filmin ‘yanlış bir anlatı ile oluşturulduğu’ belirtilen açıklamada ayrıca İsrail askerlerinin itibarının zedelenmesine izin verilmeyeceği belirtildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, “Netflix’in, “İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır” dedi.

https://twitter.com/AvigdorLiberman/status/1597887690808385537

FARHA FİLMİNİN KONUSU NE?

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam'ın imzasını taşıyan Farha (mutluluk) filmi, İsrail askerlerinin, 1948'de köyüne düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine tanık olan 14 yaşındaki Filistinli​ bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...