Tgrt Haber

İsrail'e ABD kalkanı! İran'ın tehditleri harekete geçirdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2024 21:08 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 02:31
İsrail'e ABD kalkanı! İran'ın tehditleri harekete geçirdi

Haniye suikastının ardından İran'ın tehdidiyle karşı karşıya kalan İsrail'e ABD yardım eli uzatıyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, olası bir İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek gönderileceği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu'da terör estiren İsrail'e kalkan olmaya devam ediyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Pentagon'un, olası bir İran​ saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandığını bildirdi.

CNN yayınına konuk olan Kirby, Orta Doğu'da artan gerilimi ve ABD​ yönetiminin reaksiyonunu değerlendirdi. ABD Başkanı Joe Biden​'ın dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ile telefon görüşmesinde "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek gönderilmesi" konusunu da ele aldığını hatırlatan Kirby, İsrail'in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini tekrarladı.

"SAVUNMA BAKANLIĞI ÇALIŞIYOR"

İran'ın İsrail'e yönelik tehdidine vurgu yapan Kirby, "(Gönderilecek askerlerle ilgili) Detaylarına şu anda giremem. Ancak bölgede doğru kaynaklara ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Şu anda Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor." dedi.

İsrail'e ABD kalkanı! İran'ın tehditleri harekete geçirdi - 1. Resim

HEM ASKER HEM TEÇHİZAT GÖNDERİLECEK

Sunucunun, İsrail'e gönderilecek askeri kaynağın askerleri mi yoksa diğer askeri teçhizatları mı kapsadığı yönündeki sorusuna ise Kirby, "Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır çünkü askeri bir donanım gönderdiğinizde onu kullanacak personeli de göndermeniz gerekir." yanıtını verdi.

ABD'NİN UÇAK GEMİSİ HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin'in Haniye suikastı sonrası İsrail'e yönelik bir saldırı olursa kendilerine yardım edeceklerini açıklamasından sonra Körfez'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Amerikan donanmasına ait USS Theodore Roosevelt uçak gemisi, görev yaptığı Basra Körfezi'nden ayrılıp Hürmüz Boğazı'na ulaştı.

İsrail'e ABD kalkanı! İran'ın tehditleri harekete geçirdi - 2. Resim

BIDEN 'DESTEĞE HAZIRIZ' DEMİŞTİ

Öte yandan, ABD Başkanı Biden, dün Netanyahu ile görüşmesinde, "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını" dile getirmişti.

Biden, dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının "ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği" sorusuna, "Yardımcı olmadı" diye cevap vermişti.

İsrail'e ABD kalkanı! İran'ın tehditleri harekete geçirdi - 3. Resim

Orta Doğu'daki gerginliğin tırmanmasından "çok endişeli" olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile "çok net" bir görüşme yaptığını bildirmişti.

Biden, " Bu konuda çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) Bunun üzerine adım atmalı. Onlar da hemen bunun üzerine ilerlemeli" şeklinde konuşmuştu.

ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek.

Ayrıca balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerleri bölgeye yollayacak Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini artıracak.

Bakan Austin, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...