Tgrt Haber

İsrail'e saldıran Husiler ABD'ye tehditler savurdu: Savaş gemilerini batırırız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
02 Kasım 2023 08:58 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 09:28
İsrail'e saldıran Husiler ABD'ye tehditler savurdu: Savaş gemilerini batırırız

İsrail'e İHA ve füzelerle saldırı gerçekleştiren Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'ye tehditler savurdu. Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıların durdurulmadığı takdirde ABD savaş gemilerini batıracaklarını söylediler.

İsrail'in Filistin​'e saldırıları 27 gündür devam ederken Yemen​'deki İran destekli Husiler​ de İsrail'e karşı cephe aldılar. Husiler, İHA ve füzelerle İsrail'e saldırı düzenlerken ABD'ye de tehditler savurdular. Husiler, Gazze'ye saldırıların durdurulmaması durumunda ABD savaş gemilerini batıracaklarını açıkladılar. 

Husilerin Kızıldeniz bölgesinden insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail'e yönelik saldırıları sırasında İsrail ordusu füze​ savunma sistemlerini devreye soktu. İsrail ordusu, Husiler tarafından yapılan saldırıların havada imha edildiğini bildirdi.

''FİLİSTİN'İ SAVUNMAK KUTSAL GÖREVİMİZ''

Yapılan saldırılar sonrası Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sare'e kameraların karşısına geçerek, şunları söyledi:

"Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz.''

İSRAİL SAVAŞ GEMİLERİ KIZILDENİZ'DE

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise "Durum değerlendirmesi doğrultusunda ve bölgede artan savunma çalışmaları kapsamında Deniz Kuvvetleri'ne ait füze gemileri Kızıldeniz bölgesine ulaştı" denilmişti.

2014'TEN BERİ BİR İLK

Öte yandan; Yemen'de Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve diğer bazı bölgeleri kontrollerinde tutan İran destekli Husiler, ilk defa İsrail'e yönelik saldırıları üstleniyor.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...