Tgrt Haber

İsrail'e Yemen'den savaş ilanı: Filistin'i savunmak kutsal görevimiz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 18:20 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 21:34
İsrail'e Yemen'den savaş ilanı: Filistin'i savunmak kutsal görevimiz

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye bombalar yağdıran İsrail'e bir tepki de Yemen'den geldi. Gündüz saatlerinde İsrail'e atılan bir füzenin Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından atıldığı iddia edilirken Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü de yaptığı açıklamayla saldırıların kendileri tarafından gerçekleştirildiğini doğurladı. Sözcü, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık" diyerek resmen savaş ilan etti. 

Saldırıların arttığı Orta Doğu'da işler her geçen gün karışıyor. Yemen​ Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz" diyerek Filistin​'in yanında olduklarını belirtti ve İsrail'e savaş açtıklarını ilan etti. 

İsrail ordusu, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına doğru atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiğini bildirdi. İsrail ordusu saldırının kim tarafından yapıldığına dair bilgi vermezken, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Sare'e saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Sözcü Sare'e, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık" diye konuştu. 

FÜZE İMHA EDİLDİ 

Söz konusu füzenin İsrail'e ait hava savunma sistemi tarafından imha edildiği ifade edildi. Açıklamada, Kızıldeniz'de tespit edilen bir "hava tehdidinin" ardından savaş uçaklarının havalandığı ve söz konusu hedefin İsrail sınırlarına ulaşmadan imha edildiği kaydedildi.

RESMEN SAVAŞ İLANI 

Yemen basınında ortaya çıkan iddiaların ardından açıklamalarda bulunan Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sare'e de kameraların karşısına geçerek füze saldırısını üstlendi. 

İsrail'e Yemen'den savaş ilanı: Filistin'i savunmak kutsal görevimiz

"FİLİSTİN'İ SAVUNMAK KUTSAL GÖREVİMİZ" 

Tuğgeneral Yahya Sare'e "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız" derken sözlerini şöyle sürdürdü:  

Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...