Tgrt Haber

İsrail’i ayağa kaldıran olay! ABD’li turist 1.800 yıllık heykelleri kırdı 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
06 Ekim 2023 13:08 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 13:38
Athena büstü ve Roma tanrısı Nemesis zarar gördü.

ABD’li turist İsrail Müzesindeki 1.800 yıllık heykelleri "Tevrat'a aykırı olduğu için” zarar verdi.

Athena büstü ve Roma tanrısı Nemesis zarar gördü.

Gözaltına alınan ABD'li turist, heykel​lerin Tevrat'a aykırı olduğunu ve dini hassasiyetleri nedeniyle antik eserlere zarar verdiğini söyledi. İsrail makamları tarafından yayımlanan fotoğraflarda iki heykelin kaidelerinden ayrıldığı ve bazı parçalarının kırıldığı görülüyor.

ATHENA BÜSTÜ VE ROMA TANRISI NEMESİS

Zarar gören heykellerden birinin 2. yüzyıla ait Athena büstü ve diğerininse 210-211 yıllarına ait Roma tanrısı Nemesis'i simgeleyen bir heykel olduğu belirtildi. İsrail Müzesi'nden yapılan açıklamada, geçmişleri 2. yüzyıla kadar uzanan heykellerin müzenin arkeoloji kanadında sergilendiği ifade edildi.

Athena büstü ve Roma tanrısı Nemesis

POLİS EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Independent'da yer alan haberde İsrail Müzesi, 500 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.  Olayın ardından ABD'li turistin müze​ güvenliği tarafından alıkonduğu ve polis ekiplerine teslim edildiği aktarıldı.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganın "Tevrat'a aykırı olduğu için" heykellere zarar verdiği ifade edildi.  Zarar gören Athena büstü 1978'de Tel Naharon'da, Nemesis heykeliyse 1957'de Negev'in kuzeyinde bulunmuştu.

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...