Tgrt Haber

İsrail'i karıştıracak haber: Festival saldırısını Hamas değil, bizim askerimiz yaptı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Kasım 2023 14:44 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 14:52

İsrail basını 7 Ekim’de Süpernova Festivali'ne yapılan saldırının Hamas tarafından değil, İsrail askerleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail basını, 7 Ekim’deki Süpernova Festivali'ne gerçekleştirilen saldırının perde arkasını ortaya çıkardı. İsrail merkezli Haaretz Gazetesi, Süpernova Festivali'ndeki saldırıyı Hamas’ın değil, İsrail askerlerinin gerçekleştirdiğini ifade etti.

RASTGELE ATEŞ AÇILDI

Gazetenin haberinde, İsrail ordusuna ait bir helikopterin Gazze Şeridi yakınlarındaki Re’im kasabasında düzenlenen festivaldekilere rastgele ateş açtığı belirtildi.

İsrail basını festival saldırısının kendi askerleri tarafından yapıldığını söyledi.

Haaretz’in üst düzey İsrailli güvenlik yetkililerinin değerlendirmesine dayandırdığı haberinde, Hamas’ın festivalle ilgili önceden bir bilgisi olmadığı da aktarıldı. Daha önce festival saldırısından sağ kurtulan bir kişi de sivillerin üzerine İsrail güçlerinin ateş açtığını ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...