Tgrt Haber

İsrail'i kızdıran pizza reklamı! İşletmeyi başlarına yıktılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 15:53 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 16:03
İsrail'i kızdıran pizza reklamı! İşletmeyi başlarına yıktılar

İşgal altındaki Batı Şeria'da hizmet veren bir pizzacının reklamı İsrail'i kızdırdı. Hamas tarafından rehin tutulan bir kadının fotoğrafını reklamda kullanması üzerine işletme yerle bir edildi.  

Hamas​ geçtiğimiz hafta İsrail'e gerçekleştirdiği şok saldırının ardından yüzlerce İsrailli​ sivili esir​ aldı. Esir alınan sivillerin görüntüleri uluslararası ajanslar tarafından servis edilirken, Hamas'ın kaçırdığı ve elinde silahla fotoğrafını çektiği İsrailli bir kadının fotoğrafı sosyal medyada yayımlandı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Huwara kasabasında hizmet veren 'Eiffel Fırın' isimli bir işletmenin Hamas'ın esir tuttuğu kadının fotoğrafını bir Facebook reklamında kullanması İsrail’de tepkiye neden oldu. 

Hamas, İsraillileri esir aldı

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) merkez komutanlığı işletmenin yıkılması için emir verirken, sosyal medyaya düşen görüntülerde işletmenin olduğu binanın buldozerlerle yerle bir edildiği görüldü.

İŞLETME SAHİBİ ÖZÜR DİLEDİ AMA NAFİLE 

İşletmenin sahibi söz konusu reklamda kullanılan fotoğraftan haberi olmadığını belirterek yaşanan olay için özür diledi: "Birileri bize zarar vermeye çalıştı. Biz insanlara ve kadınlara zarar verilmesine karşıyız. Sadece onurlu bir yaşam sürmek ve herkesle barış içinde yaşamak istiyoruz. Durumdan etkilenen ailenin üyelerinden çok özür dileriz."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...