Tgrt Haber

İsrail'in hastane saldırısının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Her şey küle dönmüş...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 10:08 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 10:09

İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist hastanesine düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. Kanlı saldırının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırının gerçekleştirildiği noktada her şeyin küle döndüğü görüldü.

İsrail-Hamas arasındaki çatışamalar tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Gazze​'de bulunan el-Ehli Baptist hastanesini hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ABD yapımı bombayla düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölü sayısının bini aşabileceği ifade edilirken Filistin​ Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Hamas​ ise "Bu bir soykırımdır" ifadesini kullandı. Saldırının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edilirken dünyanın birçok noktasında İsrail'in bu kanlı saldırısına tepki yağıyor. Sokaklara çıkan yüzbinlerce kişi İsrail'e ateş püskürüyor.

BOMBA HER TARAFI YAKIP YIKMIŞ...

Öte yandan İsrail'in kanlı saldırısının gerçekleştirildiği el-Ehli Baptist hastanesini sabah saatlerinde görüntülendi. Saldırının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Hastanenin meydanına düşen bombanın her tarafı yakıp yıktığı görüntülere yansıdı.

"KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL"

Türkiye, Tunus, Ürdün, Lübnan, İran, Mısır ve Pakistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslümanlar sokaklara inerek İsrail'in saldırısını protesto etti. İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan on binler "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı. Bursa, Ankara, Düzce ve Samsun'da gösteriler düzenlendi. Ürdün'de halk İsrail Büyükelçiliği'ni bastı. Tunus'ta meydanlara inen on binler müslüman ülkeleri göreve çağırdı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...