Tgrt Haber

İsrail'in reddettiği hastane saldırısında F-16 izi kameraya yansıdı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 19:54 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 20:06

Aksa Tufanı operasyonunun ardından yaşanan çatışmaların 11. gününde İsrail, Gazze'de sivillerin olduğu El Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. En az 500 kişinin öldüğü kanlı saldırıyı İsrail üstlenmezken saldırında önce ortaya çıkan görüntüler olayın İsrail güçleri tarafından yapıldığını kanıtlar nitelikte.

İsrail’in Filstinlilerin sığındığı ve sağlık hizmeti aldığı aldığı Baptist Hastanesi’ne, roketle düzenlediği saldırı sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. 

Saldırıdan sonra bölgeden gelen haber ve görüntüler yaşanan insanlık trajedisinin boyutunu gözler önüne serilirken İsrail tarafı Hamas​'ı suçladı. Ancak saldırıyı reddeden İsrail, net bir kanıt sunamadı.

SALDIRI ÖNCESİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Saldırı öncesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, sivillerin hayatını kaybettiği yüzlerce kişinin yaralandığın kanlı saldırının İsrail uçağının gerçekleştirdiğini kanıtlar nitelikte.

Görüntülerde Hamas’ın füzelerinin hastane bölgesinin aksi istikametinde ilerlediği görülürken, bir savaş uçağının patlamadan hemen önce bölgede olduğu görülüyor. 

gazze hastane saldırısı

'IŞIK İZİ' F-16'YA MI AİT?

Video kaydını analiz eden uzmanlar, bomba atıldıktan sonra gökyüzünde oluşan parlamanın F-16’ların gece uçuşunda bıraktığı ‘ışık izi’ ile aynı olduğunu ileri sürdü. 

Videoda hastanenin ters istikametinden Gazze​'den İsrail'e doğru füzeler atılıyor, ardından hastanenin bulunduğu yere doğru bir savaş uçağının ışıkları beliriyor. Hemen sonrasında ise büyük bir patlama meydana geliyor.

Hamas'ın hastaneyi yanlışlıkla vurduğunu Savunan İsrail medyasının paylaştığı video kaydının eski olduğu ortaya çıkmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...