Tgrt Haber

İsrail'in saldırıları durdurma şartı belli oldu: Kara harekatını ancak böyle iptal ederiz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 18:00 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 19:37
İsrail'in saldırıları durdurma şartı belli oldu: Kara harekatını ancak böyle iptal ederiz

İsrail, ordusunun Gazze'ye düzenleyeceği kara operasyonu için gün sayarken ABD'den gelen mesajla harekatının ertelendiği duyuruldu. Hava harekatına durmaksızın devam eden İsrail kuvvetleri harekatların durması için Hamas'a şartını sundu. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus, Hamas'ın iki şarta uyması durumunda kara harekatını durduracaklarını açıkladı.

İsrail ordusu son 24 saatte Gazze​'ye düzenlediği saldırılarda 400'den fazla sivilFilistinli​ hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunu kadın ve çocuklar oluştururken kara harekatı için ise gün sayıyor.

İsrail ordusu, ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatını ertelemeye karar verdiklerini duyururken İsrail Savunma Bakanı ise Gazze'ye yönelik kara saldırısının 2-3 ay sürebileceğini söyledi.  

SAVUNMA BAKANINDAN HAMAS​'A İKİ ŞART! 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus, Hamas'ın tüm rehineleri serbest bırakması ve teslim olması halinde Gazze Şeridi'nde kara operasyonu düzenlenmeyeceğini ve savaşın biteceğini ifade etti.

212 rehinenin serbest bırakılmasını isteyen Jonathan Conricus, "Eğer Hamas, şu anda yaptığı gibi İsrailli sivillerin arkasında saklandığı yerden çıkıp, 212 rehinemizi geri verir ve kayıtsız şartsız teslim olursa, o zaman savaş biter" ifadelerini kullandı. 

HAVA SALDIRISIYLA KARŞILIK ALACAĞIZ

Conricus, İsrail'in hava saldırıları ile istedikleri sonucu alacağını ve askerlerini gereksiz bir şekilde tehlikeye sokmaktan kaçınmayı tercih edeceğini de ifade etti. Ancak, böyle bir yaklaşımın Hamas'ı yok etmek için yeterli olmayabileceğini de sözlerine ekledi. Hamas bu şartları yerine getirmezse, "muhtemelen içeri girip bunu kendimiz yapmamız gerekecek" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...