Tgrt Haber

Elon Musk'a yapılan Gazze çağrısı TT oldu: #starlinkforgaza (Gazze'ye Starlink)

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 22:56 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 01:34
Elon Musk'a yapılan Gazze çağrısı TT oldu: #starlinkforgaza (Gazze'ye Starlink)

İsrail'in ablukaya aldığı Gazze Şeridi'nde çok yoğun saldırıları nedeniyle sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. 2 milyon kişi ile bağlantı tamamen koparken sosyal medyada kullanıcıları, Starlink uydularıyla internet erişimi sağlayan Elon Musk'a çağrıda bulundu. #starlinkforgaza (Gazze'ye Starlink) etiketi dünya gündemine birinci sıradan girdi.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze'yi 21 gündür bombardıman yağmuruna tutan İsrail, saldırılarında yeni bir aşamaya geçti.

İsrail Ordu Sözcüsü, kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi​'ndeki operasyonlarını genişlettiğini duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze'nin güney bölgesine 40 dakikada 100'den fazla saldırı gerçekleştirirken Gazze'nin iletişim ağı da tüm dünya ile kesildi.

GAZZE'NİN DÜNYA İLE BAĞLANTISI KESİLDİ

Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bütün telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in saldırıları sırasında Gazze Şeridi’nde hizmet veren son büyük telekomünikasyon firması Paltel’de ciddi bağlantı kaybı görüldüğünü teyit etti.

ELON MUSK'A 'GAZZE'YE STARLİNK​' ÇAĞRISI

İşgalci İsrail'in bu gece Gazze'ye en yoğun saldırılarını gerçekleştirmesi nedeniyle sosyal medyada kullanıcılar Starlink uydularıyla internet erişimi sağlayan Elon Musk'a çağrı yaptı. 'Gazze'ye Starlink' etiketi, Türkiye ve dünya gündemine birinci sıradan girdi.

Elon Musk'a yapılan Gazze çağrısı TT oldu: #starlinkforgaza (Gazze'ye Starlink)

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...