Tgrt Haber

İsrail'in sivil avından geriye cesetler kaldı! Keskin nişancılarla vurdular

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera
09 Şubat 2024 12:03 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 12:04

İsrail'in kuşatması altındaki hastanenin önünde keskin nişancılarla sivilleri öldürmesinin ardından sokaklarda 17 ceset bulundu.

İsrail, Gazze​'nin kuzeyinden sürdüğü Filistinlilerin güneyde toplanmasına neden oldu. Ardından da ordu güneyi hedef aldı. Havadan, karadan, denizden saldırılarını 126 gündür devam ettiren İsrail, keskin nişancılarla da sivilleri hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde Nasır Hastanesi önündeki caddede sivilleri, keskin nişancılarla öldürdükleri bir video ortaya çıktı. Al Jazeera ise şimdilerde gazetecilerin hastanenin çevresindeki sokaklarda çok sayıda ceset bulunduğunu aktardı. Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud, ''İsrailli keskin nişancılar sağlık tesisinin yakınındaki alanı kuşatıyor ve insanları vuruyor. Şu ana kadar sokaklardan 17 ceset çıkarıldı.'' dedi.

KUŞATMADA İNSAN AVI

Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde kuşatma altındaki Nasır Hastanesi'nin kapısının önündeki caddeye çıkan Filistinlilerin üzerine ateş açılmıştı. 

İsrail'in sivil avından geriye cesetler kaldı! Keskin nişancılarla vurdular - 1. Resim

İsrail keskin nişancıları bölgedeki sivillerin dışarı çıkmasına izin vermezken merminin isabet ettiği ve yaralanan Filistinlilere müdahale edilmesini de engellemişti. 

İsrail'in sivil avından geriye cesetler kaldı! Keskin nişancılarla vurdular - 2. Resim

Yaşananları aktaran gazeteci İsrail, keskin nişancılarının hedefi olduğunu ancak giydiği çelik yeleğin kendisini koruduğunu aktarmıştı.

İsrail'in sivil avından geriye cesetler kaldı! Keskin nişancılarla vurdular - 3. Resim

Görüntülerde sivillerin canlarını kurtarmak için nasıl koşarak kaçtığı görülmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...