Tgrt Haber

İsrail'in tepkisinin ardından Guterres geri adım attı: Sözlerim yanlış yorumlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 18:16 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 18:36
İsrail'in tepkisinin ardından Guterres geri adım attı: Sözlerim yanlış yorumlandı

İsrail'in 'Hamas' açıklamasına kızdığı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geri adım attı. Guterres, "Dün Güvenlik Konseyi'ndeki bazı açıklamalarımın sanki Hamas'ın terör eylemlerini meşrulaştırıyormuş gibi yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum” dedi.

BM Genel SekreteriAntonio Guterres​, dün yaptığı konuşmada Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığının kabul edilmesinin önemli olduğunu söylemişti. Guterres'in bu açıklamaları İsrail'i oldukça kızdırmış ve istifası istenmişti. Daha sonrasında ise İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM temsilcilerine vize vermeyeceklerini açıkladı.

İsrai'in bu tepkilerinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geri adım attı. Guterres, "Dün Güvenlik Konseyi'ndeki bazı açıklamalarımın sanki Hamas​'ın terör eylemlerini meşrulaştırıyormuş gibi yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum” dedi.

"HAMAS'IN KORKUNÇ SALDIRILARINI HAKLI GÖSTERMEZ"

Filistin​ halkının sıkıntılarına değindiğini ifade eden Guterres, dün yaptığı konuşmadan alıntı yaparak, “Fakat Filistin halkının şikayetleri, Hamas'ın korkunç saldırılarını haklı gösteremez” ifadelerini kullandığını hatırlattı.

Konuşmasının devamında Orta Doğu’daki krizi tüm yönleriyle ele alarak konuşmasını sürdürdüğünü belirten Guterres, “Özellikle mağdurlara ve ailelerine saygıdan dolayı, yanlış anlaşılmayı düzeltmenin gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşın 19. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı. İsrail son günlerde bölgeye hava saldırılarını da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, uluslararası toplumun çağrılarına 'Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini' sözleriyle karşılık verirken İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi çağrısı yaptı. Savaşın ilk gününden bu yana ilk kez Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileriyle görüştü. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...