Tgrt Haber

İsrail'in üssü haline geldi: Güney Kıbrıs, Yahudileri aktarma merkezi oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Yeni Şafak
15 Kasım 2023 11:28 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 11:39
İsrail'in üssü haline geldi: Güney Kıbrıs, Yahudileri aktarma merkezi oldu 

Gazze'de çocuk ve kadın demeden katliama imza atan İsrail'e destek veren ülkelere Güney Kıbrıs Rum Kesimi de eklendi. Gazze'deki bombardıman için lojistik destek üssü olan Güney Kıbrıs, İngiltere'nin buradan silah taşımasına ve ABD-Alman askerlerinin olası müdahalesi için 'hazır kıta' beklemesi için ev sahipliği yapıyor.

İsrail ordusu, Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı sonrası saldırılarını 40 gündür devam ettiriyor. Gazze Şeridi​'ni havadan aralıksız bombalarken, tanklarla ve zırhlı araçlarla sivil yerleşimleri kuşattı. 

Avrupa'nın desteğini arkasına alan İsrail yönetimine bir de kendine ayakçı tuttu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Gazze’ye yönelik saldırılardan sonra İsrail’den ayrılan binlerce Yahudi’nin uğrak noktası oldu. 

GÜNDE BİN YAHUDİ​ ADAYA AYAK BASIYOR

İsrail'e uçakla 40 dakikalık uzaklıkta olan GKRY’ye her gün binlerce Yahudi giriş yapıyor. GKRY Hahambaşı Arie Zeev Raskin, günde yaklaşık bin Yahudinin adaya ayak bastığını ifade etti.

Aksa Tufanı Operasyonu’nun başladığı 7 Ekim’den bu yana 16 bin kişinin GKRY’ye ulaştığını ifade eden Raskin, buraya gelen Yahudilere Larnaka kentindeki Yahudi Cemaat Merkezi tarafından yatak, yemek, geçici konaklama hizmeti sağlandığını söyledi.

İSRAİL'E LOJİSTİK MERKEZ 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'Orduya katılın' çağrısına uyarak farklı ülkelerden İsrail'e dönmeyi planlayan Yahudilerin rotasında yer alan Rum Kesimi, sadece bir aktarma merkezi olmanın ötesine geçerek Gazze'deki olayların lojistik merkezi haline geldi.

İngiltere, Akdeniz'e gemi konuşlandırarak, Güney Kıbrıs üzerinden İsrail'e düzenli bir şekilde cephane taşıma operasyonlarına devam ediyor. Ayrıca, olası müdahale durumunda ABD ve Alman askerleri, adada hızlı bir şekilde müdahaleye hazır bekliyor. 

Kaynak: Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...