Tgrt Haber

İsrail'in yeni kirli planı: Sosyal medya sansürü yetmedi basını manipüle edecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Semafor
14 Kasım 2023 12:41 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 13:18
İsrail'in yeni kirli planı: Sosyal medya sansürü yetmedi basını manipüle edecek

Gazze'de 11 binden fazla sivilin ölümüne neden olan İsrail, zengin milyarderler üzerinden ABD ve Avrupa basınını manipüle etmeye hazırlanıyor. 

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı​ operasyonuna karşılık gerekçesiyle 39 gündür Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail gün geçtikçe destekçilerini kaybediyor. 11 binden fazla sivilin ölümüne neden olan İsrail, ateşkes​ çağrılarına kulak tıkamaya devam ederken bir yandan da dünya basınını manipüle etmeye hazırlanıyor. 

İsrail, sivil katliamcısı imajını hafızalardan silmek için yeni bir planı devreye soktu. 50 Yahudi milyarder, İsrail yanlısı haberler yaptırmak için ABD ve Avrupa basınına servet akıtmaya hazırlanıyor.

İsrail'in yeni kirli planı: Sosyal medya sansürü yetmedi basını manipüle edecek

SİTELERE SANSÜR UYGULATIYOR, GOOGLE'A PARA ÖDÜYOR

Gazze'de şimdiye kadar binlerce çocuğu ve kadını öldüren İsrail, yerle bir olan imajını toparlamak için sosyal medyayı da oyununa alet ediyor. Sosyal ağlara yoğun bir baskı yapan İsrail, başta Instagram ve Facebook olmak üzere birçok sosyal medya platfromunda sansür uygulatıyor. Uzmanlara göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, ABD merkezli arama motoru Google'a da propaganda yaymak için para ödüyor.

KİRLİ PLAN İFŞA OLDU

Son olarak ABD'deki Semafor adlı site, İsrail yanlısı milyarderlerin ana akım medyaya yönelik kirli planını deşifre etti. Buna göre Amerikalı milyarder Barry Sternlicht ile emlak kralı ve yatırımcı Bill Ackman'ın başlattığı kampanyada Yahudi milyarderler dünyada yükselen Filistin yanlısı protestolar karşısında zorlanan İsrail'in imajını düzeltmeye çalışacak.

Kampanya kapsamında medya, finans ve teknoloji alanında dünyanın en büyük onlarca isminden milyon dolarlık bağış talep edildi. Gazze'de yapılanları aklamak için ''Barış İçin Gerçekler'' adlı medya kampanyası için 50'den fazla kişiden yardım toplanacak. Sürece dahil olan İsrail yanlısı 50 milyarderin toplam servetlerinin 500 milyar dolar olduğu belirtildi.

Kaynak: Semafor
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...