Tgrt Haber

İsrail'in yeni taktiği deşifre oldu: Kara harekatı yerine gece baskınları

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2023 23:11 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 23:23
İsrail'in yeni taktiği deşifre oldu: Kara harekatı yerine gece baskınları

İsrail-Filistin çatışmalarının 20. gününde Gazze'ye 250 füze atılması sonucu aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. ‘Kara operasyonunu’ erteleyen İsrail ordusu, birkaç gün önce Gazze’ye sızarak altyapıyı ve füze fırlatma pozisyonlarını vurdu. İsrail ordusunun kara harekatı yapmadan birkaç günde bir düzenlediği bu 'gece baskınları' IDF'in yeni taktiği olarak yorumlandı.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşılık veren İsrail, ablukaya aldığı Gazze​'yi bombardımana tutması sonucu 20 günde darmadağın etti. Son 24 saat içerisinde 250 füze yağdırdığı Gazze'ye yönelik kara harekatını erteleyen İsrail'in yeni planı ise deşifre oldu.

İsrail ordusu birkaç günde bir karadan Gazze'ye girip altyapı tesislerini ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurarak bölgeden ayrılırken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)'in hamlesi 'yeni taktik' olarak yorumlandı.

'HEDEFLİ BİR BASKIN'

İsrail Gazze'deki kanlı saldırılarının yanı sıra kuzeyde de, Lübnan sınırında Hizbullah​ ile çatışıyor. İsrail'in Gazze'ye olası kara operasyonu dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ederken İsrail ordusu ABD takviye birliklerini bekleme kararı alarak operasyonu ertelediğini duyurdu. Ancak aynı günün akşamında İsrail ordusu Gazze'ye girdi. IDF​, operasyonu 'hedefli bir baskın' olarak duyurdu.

İSRAİL'İN YENİ TAKTİĞİ: GECE BASKINLARI

Ordudan yapılan açıklamada birliklerin çok sayıda altyapıyı ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurduğu ifade edilirken, "hedefli baskın"ın ardından askerler bölgeyi terk etti. İsrail'in gece baskını askeri uzmanlar tarafından İsrail'in yeni taktiği olarak yorumlandı.

'HAMAS'IN HAZIRLIK VE YETENEKLERİNİ TEST EDİYORLAR'

Analist Elijah Magnier, İsrail ordusunun bu baskınlarını, Hamas'ın hazırlık ve yeteneklerini test etmek için yaptığını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Magnier "İsrail ordusunun yeni bir yaklaşımını görüyoruz; normalde yaptıkları gibi bir süre kalmak yerine sadece birkaç saat sonra geri çekildikleri küçük baskınlar yapıyorlar" dedi.

'ABD'NİN IRAK'TA TAKTİĞİ İLE PARALELLİK GÖSTERİYOR'

Bunun ABD'nin Irak'ta uyguladığı taktik ile paralellik gösterdiğine vurgu yapan Magnier şu ifadeleri kullandı;

"ABD'nin Irak'ta yaptığı şey buydu: Maruz kalacakları ateş miktarını görmek için çok hızlı girip çıkıyorlardı ve daha büyük bir saldırıya hazırlanana kadar bunu farklı yerlerden yapıyorlardı."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...