Tgrt Haber

İsrail kabinesi karıştı! Tartışma alevlendi, bağırmaya başladı: Beni tehdit etmeyin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 09:19 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 09:32
İsrail kabinesi karıştı! Tartışma alevlendi, bağırmaya başladı: Beni tehdit etmeyin

İsrail savaş kabinesinde, Genelkurmay Başkanı Halevi ile Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir arasından tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Halevi'nin Gvir'e "Beni tehdit etmeyin" diye bağırdığı aktarıldı.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan İsrail ordusunun saldırılarında, yaklaşık 20 bin Filistinli hayatını kaybederken 50 binden fazla kişi de yaralandı. 'İnsani ara'nın ardından saldırı şiddetini daha da artıran İsrail ordusu, sivil kayıplar için "Hamas'ı yok etmenin maliyeti bu" yorumunda bulundu İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise Gazze'de yeni bir "insani ara"ya hazır olduklarını belirtti. Bu çağrıya Hamas​'tan ise, "saldırılar sürerken her türlü müzakereyi reddediyoruz" cevabı geldi.

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken İsrail savaş kabinesinde gergin anlar yaşandı. İsrail Kanal 12 televizyonunun aktardığı biglilere göre; İsrail hükümetinin yaptığı haftalık toplantı sırasında, İsrail askerlerinin bir hafta önce Cenin'de bir caminin mihrabının önündeki mikrofonu alarak Yahudi duası okuması gündeme gedi.  

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, toplantı sırasında askerleri, "Bu nasıl mümkün olabilir? Bir sineği file çevirdiniz, manşetlere çıktınız. Bu, askerlerin canını acıtıyor" sözleriyle savundu.

İsrail ordusunun güney bölgesi komutanı Eliezer Toledano, "Bu bizim sorumluluğumuz ve sadece bizim yetkimizdir" cevabını verirken, Ben Gvir tekrar "Evet, evet, sizin yetkinizi ve sorumluluğunuzu zaten duyduk" diye karşılık verdi. 

NETANYAHU GİTTİ, TARTIŞMA YENİDEN ALEVLENDİ

Tartışmaya müdahale ederek, "Yeter, cevabını aldık" diyen Başbakan Binyamin Netanyahu'nun toplantıdan ayrılması sonrası tartışma yeniden başladı. 

Ben Gvir, “(Askerleri) Kovarlarsa vay halinize” derken, bu kez de Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, “Beni tehdit etmeyin, İsrail ordusundaki değerlerimin ne olduğuna ben karar veririm" diyerek karşılık verdi.  Bakan Ben-Gwir ise "Sizi tehdit etmiyorum, kabine üyesi olarak bu prosedürü eleştireceğim." ifadelerini kullandı. 

Eğitim Bakanı Yifat Shasha-Biton'un da tartışmaya katılarak Ben Gvir'e hitaben "Onları sürekli eleştirmeyi bırakın" demesi üzerine Ben Gvir "Askerler zarar gördüğünde eleştiri yapmama izin var. Bu benim görevim." cevabını verdi. Halevi de tartışmaya müdahale ederek, "Ben ordu komutanıyım ve askerlerin ahlaki ve mesleki kurallarını ben belirleyeceğim" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...