Tgrt Haber

İsrailli milletvekilinden insanlık dışı çağrı: Orada masum yok, Gazze'yi yakın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2024 14:03 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 14:33

Binyamin Netanyahu'nun lider olduğu Likud Partisi'nin milletvekili Nissim Vaturi'den Gazze'ye yönelik insanlık dışı sözler kullandı. Gazze'deki Filistinlilerin 'masum olmadığını' söyleyen Vaturi, 'Gazze'yi yakın' çağrısı yaptı.

İşgalci İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 23 bini geçti.

Birçok ülke İsrail'in saldırılarının son bulması için ateşkes çağrılarını sürdürürken Genel Başkanlığını Binyamin Netanyahu​'nun yaptığı Likud Partisi'nin milletvekili Nissim Vaturi'den insanlık dışı bir çağrı geldi.

SOYKIRIM DAVASI ÖNCESİ SKANDAL ÇAĞRI

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı suçlamalarıyla ilgili Güney Afrika'nın açtığı davanın görülmesinden kısa bir süre önce Gazze'nin yakılması çağrısını yineleyen Vaturi, kasım ayında attığı "Gazze'yi hemen yakın" paylaşımından dolayı pişmanlık duymadığını söyledi.

Vaturi, bu paylaşımının geniş çapta kınamaya yol açtığını ve Facebook'tan geçici olarak yasaklandığını söyledi.

İsrailli milletvekilinden insanlık dışı çağrı: Orada masum yok, Gazze'yi yakın

"ORADA MASUM İNSAN YOK"

Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Vaturi, "Askerlere zarar vermektense binaları yakmak daha iyidir. Orada hiç masum yok" gibi skandal bir ifadeye daha imza attı. Vaturi, IDF'nin masum sivilleri kuzey Gazze'den tahliye etmeyi başardığını söyleyerek “Hala orada olanlara merhametim yok. Bunları ortadan kaldırmamız lazım” dedi.

İsrailli milletvekilinden insanlık dışı çağrı: Orada masum yok, Gazze'yi yakın

"YAKIT VERMEYİN, SU VERMEYİN"

Vaturi, kasım ayında yaptığı bir paylaşımda, "Kaçırılanlar geri dönene kadar yakıt vermeyin, su vermeyin! Gazze'de internet var mı yok mu endişesi hiçbir ley öğrenemediğimizi gösteriyor. Fazla insancıldık. Gazze'yi yakın, artık daha azı değil" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...