Tgrt Haber

İsrailli sözcünün itirafı tepki çekti! Paylaşımını apar topar sildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 00:30 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 13:10
İsrailli sözcünün itirafı tepki çekti! Paylaşımını apar topar sildi 

Gazze’de çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu hastaneyi vuran İsrail’e tepkiler yükseliyor. Füze ile gerçekleşen saldırıda 500 Filistinli hayatını kaybederken saldırıyı İsrail ordusu reddetti. İsrail lideri Netanyahu’ya yakınlığı ile bilinen Dijital Medya Sözcüsü Hananya Naftali ise itiraf gibi bir paylaşımda bulundu. Gelen tepkilerin ardından sözcü paylaşımını sildi. 

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi​'ndeki El-Mamedani Hastanesine düzenlenen saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Saldırısı sonrası ortaya çıkan görüntüler vahşetin ve katliamın boyutunu gözler önüne serken İsrail kanadından skandal bir açıklama geldi.  

SALDIRIYI KABUL ETTİ 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Dijital Medya Sözcüsü Hananya Naftali, İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının hemen ardından yaptığı paylaşımda sivilleri vurduklarını itiraf etti.  

TEPKİ GELDİ, APAR TOPAR SİLDİ 

Naftali, İsrail ordusunun bir "terörist üssünü" vurduklarını düşündüklerini bildirdi. Soykırımı açıkça kabul eden İsrailli sözcü, tepkilerin ardından paylaşımını sildi. 

İsrailli sözcünün itirafı tepki çekti! Paylaşımını apar topar sildi 

İSLAMİ CİHAD'I SORUMLU TUTTULAR 

İsrail Ordusu ise hastaneyi İslami Cihad'ın vurduğunu iddia etti. Bu açıklamanın ardından bir paylaşım daha yapan Naftali, İsrail'in hastaneyi vurduğunu yalanlayarak "İslami Cihad Gazze'de bir hastaneyi bombaladı. İsrail'e bir roket yağmuru yağdırdı ve bunlardan biri yanlış ateşlendi ve bir hastaneyi vurarak yüzlerce kişiyi öldürdü" diye paylaştılar.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...