Tgrt Haber

İstanbul mitingi dünya manşetlerinde: İsrail basınından ilginç alıntı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2024 09:49 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 09:50
İstanbul mitingi dünya manşetlerinde: İsrail basınından ilginç alıntı!

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e lanet" mitingi dünya medyasında da dikkatle izlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş uluslararası medyada manşetlere taşınırken İsrail medyasının yaptığı alıntı dikkat çekti.

İstanbul​'da dün düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin​'e Destek, İsrail'e lanet" buluşması dünya genelinde büyük yankı buldu. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş uluslararası medyada manşetlere taşındı.

İngiltere merkezli Middle East Eye "Binlerce kişi yılbaşında İstanbul'da Gazze​'de ateşkes çağrısıyla yürüdü" başlığını kullandı. Bir başka İngiliz medya kuruluşu The New Arab ise "İsrail'in Gazze'deki katliamı ve yakın zamanda Türk askerlerine yönelik saldırı protesto edildi" değerlendirmesine yer verdi.

AP: SAYI GİDEREK ARTIYOR!

ABD menşeli haber ajansı Associated Press (AP), haberi "Türkiye'de İsrail'e yönelik gösterilere katılanların sayısı giderek artıyor" başlığıyla servis etti. Haber detayında Pençe-Kilit harekatında şehit olan 12 askerin yasının da mitingde tutulduğu belirtildi.

Katar merkezli Al Jazeera ise gösteriye on binlerce kişinin katıldığına dikkat çekerken internet sitesinde buluşmadan çok sayıda fotoğraf karesine yer verdi.

Rus Devlet Ajansı Ria da "Filistin'e destek yürüyüşleri Ekim ayından bu yana İstanbul'da ve Türkiye​'nin diğer şehirlerinde düzenli olarak yapıldı" ifadelerini kullandı.

Yunan gazetesi İefimerida buluşmayı "Türkiye: PKK ve İsrail terörüne karşı İstanbul'da kitlesel gösteriler" başlığıyla duyurdu.

İSRAİL MEDYASINDAN "KATİL İSRAİL" ALINTISI 

The Times of Israel ise Gazze'ye saldırılar nedeniyle İsrail'in İstanbul'da protesto edildiğini yazarken dikkat çekici bir başlık  tercih etti. Haberde, gösterilerde kullanılan "Katil İsrail, Filistin'den çık ve Allahuekber" başlığa taşındı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...