Tgrt Haber

Savaş boyunca üstünden çıkarmadı! İşte Zelenskiy'nin yeşil tişörtünün sırrı

25 Mart 2022 15:58 - Güncelleme : 25 Mart 2022 16:22
Savaş boyunca üstünden çıkarmadı! İşte Zelenskiy'nin yeşil tişörtünün sırrı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin kameralar karşısında giydiği yeşil tişörtünün altında yatan detaylar herkesi şaşırttı. Zelenskiy’nin giydiği tişörtle siyasi mesajlar vermek ve insanların fikirlerini etkileme amacında olduğu iddia edildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde bir ay geride kaldı. Rus ordusu ülkenin birçok bölgesine bomba yağdırmaya devam ediyor. Rus ordusuna karşı direnişi sürerken 121’i çocuk olmak üzere binlerce sivil saldırılarda hayatını kaybetti.

Dünyaya çağrı için sürekli kameraların karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin giydiği yeşil dikkatlerden kaçmadı.

The New York Times2tan Vanessa Friedman, Zelenskiy’nin giydiği yeşil tişört hakkında ilgi çeken detayları paylaştı. Friedman, yeşil tişört tercihinin altında yatan sebebin siyasi mesajlar vermek ve insanların fikirlerini etkileme amacında olduğu iddia etti.

YEŞİL TİŞÖRTÜN SIRRI NE?

Duruşları ile dünyaya mesaj veren liderlerin arasındaki zıtlık dikkat çekerken, Putin'in 'elitist' duruşu karşısında 'halk adamı' görüntüsü çizen Zelenskiy bulunuyor. Bu zıtlığı en gözle görülür kılan şey ise kıyafetleri: Sıradan bir yeşil tişört ile 10 bin dolarlık mont.

Zelenskiy’nin savaştan önce kameralar karşısına lacivert bir takım elbise giyiyordu. Rusya’nın işgal girişimine başlamasının ardında, yeşil bir tişört giymeye başladı. Tişört savaşında başlamasında bu yana Ukrayna halkının gücünün ve vatanseverliğinin bir sembolü haline geldi.

Savaş boyunca üstünden çıkarmadı! İşte Zelenskiy'nin yeşil tişörtünün sırrı

‘KIYAFETLERİNİ PROPAGANDA BİÇİMİ OLARAK KULLANIYOR’

Friedman yazsınıdan, Zelenskiy’nin geçmişinden gelen aktörlük yeteneğiyle kıyafetlerini bir propaganda biçimi olarak kullanabileceğinin farkında olduğunu belirtti. Bu nedenle Zelenskiy'nin tercih ettiği 'sıradan' tişört, kendisinin de 'sıradan' bir insan olduğunu halka anımsatıyor. Tişört, adeta kendisiyle sokaklarda savaşan yurttaşları ve Ukrayna askerleri arasında bir köprü görevini görüyor.

PUTİN'İN MONTU DA GÜNDEM OLMUŞTU

Takım elbisesini kenara atan Zelenskiy giyimiyle, davranışlarıyla ve sözleriyle kendisini 'gösterişli, yaldızlı sarayları ve lüks markalara olan sevgisiyle ünlü lider' olarak bilinen Putin'e karşı konumlandırdı.

Putin 18 Mart'ta Moskova'da bir miting sırasında kalabalığa hitap ederken bile 10 bin doları aşkın fiyatlı montunu giydi. Putin'in üzerinde çok büyük bir markanın balıkçı yaka bir kaşmir kazağı da vardı. 2021'de ortalama bir Rus vatandaşının yıllık maaşı 678 bin rubleydi. Bu rakam Putin'in montunun fiyatının yarısından daha fazlasına denk geliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Batı'nın uyguladığı yaptırımlarla birlikte Rus halkının mali durumu da her geçen gün zorlaşıyor. Putin'in savaşın başlangıcından bu yana ilk kez halka hitap ederken tercih ettiği kıyafetler, gündem olmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...