Tgrt Haber

İsveç Başbakanı Andersson kararını verdi! PKK sempatizanı ile ittifak yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ağustos 2022 08:40 - Güncelleme : 25 Ağustos 2022 08:46
İsveç Başbakanı Andersson kararını verdi! PKK sempatizanı ile ittifak yok

İsveç Başbakanı Magdalena  Andersson 11 Eylül’de yapılacak olan genel seçimden sonra terör örgütü PKK’nın bayrağını açan Sol Parti ile ittifak yapmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

İsveç’te 11 Eylül’de gerçekleştirilecek seçimler öncesinde gerek hükümet gerek ise muhalefet kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. NATO üyeliği süresince Türkiye’nin net tavır koyduğu ve terör örgütü PKK​ ile arasına mesafe koymasını istediği İsveç’te Başbakan Andersson kararını verdi.

PKK SEMPATİZANI SOL PARTİ İLE İTTİFAK YOK

Devlet televizyonu STV’ye değerlendirmelerde bulunan Andersson, seçim sonrasında kurulacak hükümete değindi. Andersson, seçimden sonra terör örgütü PKK’nın bayraklarını sallayan Sol Parti ile ortaklık yapmayı düşünmediklerini söyledi. Andersson, “Bir terör örgütü olarak damgalanmış olan PKK'nın bayraklarını sallayan Sol Parti ile ortaklık yapmayı şimdilik düşünmüyoruz. PKK bayrağı sallamaları hükümetin yararına bir şey değil” ifadelerini kullandı.

SOL PARTİ PAÇAVRA İLE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Sol Parti Milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcom Jallow ve Lorena Delgado Varas, Visby kentinde 7 Temmuz’da, terör örgütü YPG/PKK’yı simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmıştı.

Bunun üzerine Başbakan Andersson, Sol Parti milletvekillerinin terör örgütünü simgeleyen bez parçalarıyla poz vermesini kınamıştı.

Andersson, İsveç’in resmi haber ajansı TT’ye verdiği demeçte, “PKK sadece İsveç değil Avrupa Birliği ülkelerinin de terör örgütü listesinde. Bu bayrakla poz vermek aşırı derece uygunsuz” demişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...