Tgrt Haber

İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi: Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırım

22 Ekim 2022 00:18 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 04:01
İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi: Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırım

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliği konusunda Türkiye ile yürütülecek çalışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektubun detaylarını paylaşan İsveç basını, Kristersson'un Erdoğan'a yolladığı mektupta "Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırım" mesajını gönderdiğini bildirdi.

Terör örgütlerine desteği ve teröristleri gözardı eden tavrı sebebiyle Türkiye​'nin NATO​ üyeliğine kesin biçimde karşı çıktığı İsveç​'ten yeni hamle geldi. Türkiye'nin güvenlik endişelerinde haklı olduğunu belirten İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson​, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a mektup göndererek görüşme talep etti. İsveç basını, söz konusu mektubun ayrınlarına ulaştı.

İsveç basınına göre ülkenin yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek Ankara ziyaretine hazır olduğunu bildirdi.

"UMARIM NATO KONUSUNDA GÖRÜŞME YAPARIZ"

Aftonbladet gazetesi, Kristersson'un ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün bir mektup gönderdiğini duyurdu.

Mektupta Kristersson'un, "Umarım kısa süre içinde sizinle NATO konusunda ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırız" ifadesini kullandığı belirtildi.

İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi: Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırım

"TERÖRİSTLERLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİNE VARIZ"

Mektupta Türkiye'nin endişelerini ciddiye aldıklarını aktaran Kristersson'un "Türkiye'nin güvenlik sorunlarını çok ciddiye alıyoruz ve terör örgütü PKK ve diğer terör örgütleri ve bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede iş birliği yapmak istiyoruz" ifadelerine yer verdiği aktarıldı.

ERDOĞAN: RANDEVU VERİN, GELSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "İsveç'in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza 'Randevu verin, gelsin' dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez. Şu andaki yeni Başbakan'ın yaklaşım tarzı, terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

"GÖRÜŞME TALEBİNİN KABUL EDİLMESİ ÇOK İYİ HABER"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşme talebine verdiği olumlu cevapla ilgili açıklamada bulundu.

Billström, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile görüştü. Görüşme sonrası iki bakan basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tobias Billström, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanımız Ulf Kristersson ile görüşme talebini kabul etmesini çok iyi bir haber" ifadesini kullandı. Billström, Türkiye'nin NATO konusundaki taleplerini de karşılamak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto da NATO üyelik sürecinde Türkiye ile düzenli olarak diyalog kurduklarını, geçen hafta Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anlattı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...