Tgrt Haber

İsveç Başbakanı NATO için TBMM'yi gösterdi: Karar Türkiye'ye ait 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ekim 2023 23:08 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 23:24
İsveç Başbakanı NATO için TBMM'yi gösterdi: Karar Türkiye'ye ait 

İsveç Başbakanı Kristersson, NATO üyeliği konusunda kararın Türkiye'ye ait olduğunu belirtti. Kristersson, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını belirterek, "Meclis artık açık. Benim düşünceme göre İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanma zamanı geldi." dedi. 

NATO​'ya girmek için Türkiye​'ye adeta yalvaran İsveç​ gözlerini Türkiye'ye çevirdi. İseveç basınında açıklamalarda bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson​, ülkesinin NATO üyelik başvurusunun TBMM​ tarafından ekim ayı içinde onaylayacağını kesin olarak söylemenin mümkün olmadığını söyledi. 

"KARAR TÜRKİYE'YE AİT" 

Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylayacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait, Türkiye kendi kararlarını kendi alır" dedi.

TBMM'nin açılmasından sonra İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki onay sürecinin "en kısa sürede" Meclis'e gönderilmesi konusunda anlaştıklarını ifade eden Kristersson, şunları söyledi: 

"Herkes bunu parlamento açıldıktan sonra İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanacağı yönünde yorumluyor. Artık meclis açılmış durumda. Bence de İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasının zamanı geldi." 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Taner sayil 4 Ekim 2023 00:17

Çok daha beklersiniz,aklimizla alay ediyor bu densizler,terör örgütleriyle kolkola gezeceksin,mukaddes kitabımıza,saldırtacaksın,bide pişkin pişkin üyelik bekleyeceksin yok öyle yağma, önce adam olacaksiniz,sonra üye nokta.

Sonraki Haber Yükleniyor...